Je eerste kantoor inrichten

  • Rogier
  • januari 15, 2019
  • Comments Off
inrichten van je eerste kantoorruimte

JHOERA, JE EERSTE EIGEN KANTOOR 
Je eerste kantoor inrichten is een ontzettend leuke taak. Het is een ruimte waar je veel tijd gaat doorbrengen en het is daarom ook extra belangrijk dat jij je er prettig voelt. Je eerste kantoorruimte inrichten is leuk maar ook spannend, want waar moet je beginnen, waar moet je op letten? Vandaag geven wij wat tips en richtlijnen die je kunt gebruiken bij het inrichten van je eerste kantoor. 

MAAK EEN MOODBOARD 
Een moodboard maken zal je heel goed helpen bij het inrichten van je kantoor. Je eerste kantoor inrichten aan de hand van een moodboard zal een leuke ervaring zijn. Je kunt er voor kiezen om zoals vroeger een fysieke moodboard te maken door plaatjes uit tijdschriften te knippen maar je kunt ook online heel goed inspiratie op doen. Je zult merken dat Pinterest je beste vriend gaat worden tijdens je inricht proces. Op Pinterest kun je alles vinden wat je design hartje begeerd en een goed beeld krijgen van wat jij met je kantoor wilt doen. Sla alles wat je mooi vindt op en pin er op los! 

BUDGETTING 
Nu je een duidelijk sfeerbeeld hebt gecreëerd en weet welke kleuren je wilt gebruiken is het tijd om je budget op te stellen. Je eerste kantoorruimte inrichten is niet anders dan het inrichten van je huis en het is daarom ook zeer belangrijk dat je een goed overzicht hebt over het totale kostenplaatje. Maak eerst een lijst met alles wat je in je kantoor wilt hebben inclusief nieuwe vloeren indien nodig en verf voor op de muren. 
Kijk naar je budget dat je voor ogen had en probeer bij elk item, meubelstuk, te noteren wat de verwachtte prijs is en wat je er maximaal voor wilt uitgeven. 
Zo kan je het overzicht goed behouden en zul je nooit te veel geld uitgeven of geld tekort komen. 

SHOP TILL YOU DROP 
Je hebt nu eigenlijk al de helft er op zitten voor het inrichten van je eerste kantoor. Je hebt sfeerbeelden, ideeën hoe je kantoor er uit wilt zien en een budget schema opgemaakt. Nu komt het allerleukste gedeelte: Shoppen. Tegenwoordig kan dit zowel online als offline. Voor kantoorspullen is het toch wel aan te raken, als je de tijd er voor hebt, om lekker de winkels en bouwmarkten op te gaan. Voel aan de texturen, zit in 100 bureau stoelen en kies de beste uit. Een groot favoriet blijft toch wel de Ikea. De Ikea is in vergelijking met veel andere winkels goedkoop en je krijgt producten van een goede kwaliteit er voor terug. Wil je niet ‘Ikea uitstraling’ in je kantoor? Kies er dan voor om de meubels te mix en matchen met producten uit andere winkels. Wat ook de moeite waard is zijn vintage shops. Hier kun je leuke decoratieve items kopen en ook grote bureau’s die er heel zakelijk of juist authentiek uit zien kun je hier voor een mooie prijs scoren. 
Vergeet ook Loods 5 niet en tegenwoordig doen de Leenbakker en Kwantum het ook heel goed op het gebied van (kantoor)meubels. 

INVESTEER SLIM 
Waarschijnlijk zul je veel tijd op kantoor doorbrengen. Op sommige dagen zal dit meer zijn dan je had gehoopt. Het is daarom ook belangrijk dat jij je prettig voelt op kantoor en je investeert in kwalitatief goede items. Zit je veel achter je bureau? Investeer dan in een goede bureaustoel. Schrik niet van de prijs. Liever in één keer een goede stoel kopen dan deze om de zoveel tijd moeten vervangen. Investeer ook in de juiste verlichting. Niemand werkt graag onder een TL-buis. Kies er voor om wat zachter licht te nemen of zelfs voor verlichting met een dimlicht schakelaar. 

Wij hopen dat je wat aan deze tips hebt. Veel inricht plezier!

Previous «
Next »