• Homepage
  • >
  • Kantoor
  • >
  • Welke typen bedrijfsruimten kennen we en hoe kies je de juiste?

Welke typen bedrijfsruimten kennen we en hoe kies je de juiste?

  • Kwaliteit
  • november 7, 2022
  • Comments Off
kantoor

Het kiezen van een bedrijfslocatie is niet iets dat je in een opwelling kunt doen, het is een cruciale stap bij het starten van een bedrijf. Het maakt om allerlei redenen namelijk nogal uit of je een kantoor op de Zuidas hebt, of een gedeeld kantoor in Sittard.

Allereerst is de bedrijfslocatie die u kiest afhankelijk van het type bedrijf dat je exploiteert. Bedrijvenparken, winkelcentra, professionele kantoorgebouwen en andere zijn allemaal ontworpen om aan de specifieke behoeften van verschillende bedrijven te voldoen. Als je bijvoorbeeld uitbreidt van alleen online naar online en fysiek, zullen jouw behoeften heel anders zijn dan wanneer je een accountant bent die het bedrijf wil laten groeien en nieuwe klanten wil binnenhalen. Een expert als Deskfinder kan je helpen bepalen wat een juiste locatie voor jouw bedrijf is. Met deze handige tips kom je zelf al een heel eind.

Bepaal het type bedrijfslocatie

Hieronder vind je vijf veelvoorkomende soorten bedrijfslocaties, maar er duiken steeds meer creatieve opties op, zoals co-working spaces. Wees alert op deze en andere locatietypes die aan jouw specifieke behoeften voldoen.

– Bedrijf aan huis: Als je vanuit huis werkt maar meer ruimte nodig hebt, kun je overwegen naar een nieuw huis te verhuizen of het bestaande huis uit te breiden om de kantoorruimte te creëren die je nodig hebt.

– Detailhandel: Beperk jezelf niet tot winkelpanden in de binnenstad en winkelcentra. Je kunt ook winkelruimte vinden op luchthavens, vrijstaande gebouwen en kiosken voor speciale evenementen.

– Mobiel bedrijf: Vroeger waren circussen en festivals de enige bedrijven die zich verplaatsten. Maar met mobiele pinautomaten kan jouw restaurant tegenwoordig een zwervende foodtrucklocatie toevoegen en kan een tweedehandsboekwinkel een nieuwe pop-up winkel vlakbij de bibliotheek openen.

– Commerciële bedrijfsruimte: Commerciële bedrijfsruimten bieden flexibiliteit voor nog meer groei, maar zijn doorgaans het beste voor bedrijven die niet afhankelijk zijn van veel consumentenverkeer.

– Industriële locatie: Als je een productie- of distributiebedrijf hebt, heb je speciale behoeften en heb je waarschijnlijk beperkte keuzes als het gaat om het openen van een nieuwe locatie. Er zijn industriële locaties nodig voor bedrijven die grote hoeveelheden opslagruimte nodig hebben, voor bedrijven die toegang nodig hebben tot belangrijke transportroutes of voor bedrijven die verontreinigende stoffen kunnen produceren als onderdeel van het productieproces.

In bijna alle gevallen wordt de locatie van een bedrijf bepaald door lokale bestemmingsplannen. Teken pas een contract als je zeker weet dat het legaal is om jouw bedrijf op de door jou gewenste locatie te exploiteren!

Previous «
Next »