5 tips voor als jij op zoek gaat naar bedrukte glazen

  • Kwaliteit
  • mei 2, 2021
  • Comments Off
bedrukte glazen

Wat klinkt als een makkelijk klusje kan toch nog misgaan als je niet oplet in het selectieproces. Met deze 5 tips laat jij naar volle tevredenheid je glazen bedrukken.

  1. Je drank bepaalt je glas

Dit klinkt als een no-brainer maar te vaak wordt hier niet goed over nagedacht.
Bij bierglazen gaat het over het algemeen nog vrij goed. Wijn wordt al vaker in het verkeerde glas geschonken en frisdrank of water wordt in allerlei verschillende glazen opgediend.
Wist je bijvoorbeeld dat een colaglas precies zo is ontworpen dat de drank maximaal tot zijn recht komt? 

  1. Bepaal de gebruiksomgeving

Als jouw glazen buiten worden gebruikt op soms wat wankele tafeltjes of even neergezet worden half op een viltje is het handig als je kiest voor glazen met een stevige stabiele bodem. Hoge longdrinks zien er dan misschien leuk uit, maar kunnen nadelig zijn voor de stabiliteit.
Aan de andere kant hebben hogere glazen vaak een luxere uitstraling wat weer goed tot zijn recht komt bij gebruik in restaurant.
Wordt het glaswerk gebruikt in combinatie met ander glaswerk? Kijk dan ook goed naar de onderlinge hoogte. Een te groot waterglas naast het wijnglas kan ervoor zorgen dat het wijnglas kleiner oogt dan het in werkelijkheid is.

  1. Kies een druktechniek

De meest gebruikte technieken voor het bedrukken van glazen zijn tampondruk, (laser)graveren of zeefdruk (transferdruk).
Tampondruk is vaak een goedkope oplossing maar heeft als nadeel dat de bedrukking minder krasvast en vaatwasbestendig is. Hierdoor kun je minder lang genieten van de bedrukking op je glazen en moet je ze sneller vervangen.

Een goede optie is glazen graveren. Dit is met name interessant voor wat kleinere aantallen die gebruikt worden bij speciale gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een huwelijk waar de namen sierlijk in de wijnglazen gegraveerd worden of aan een kleinschalig evenement voor jouw relatie waarbij de deelnemers na afloop het gegraveerde wijnglas meekrijgen als aandenken.

Voor veelvuldig gebruik is zeefdruk interessant. Hierbij komen wel alle details over (iets wat met tampondruk veel moeilijker is) en doordat de glazen na het bedrukken de oven in gaan ontstaat er een mooie en zeer slijtvaste opdruk.

  1. Bepaal de plaats van de bedrukking

Denk goed na over de plaats van de bedrukking op het glas. Dit is om twee redenen heel belangrijk. Ten eerste voor het resultaat. Als je besluit om een glas aan twee kanten te bedrukken hou er dan rekening mee dat een leeg glas een doorkijk geeft naar de andere kant, dus dat de beide bedrukking aan beide zijden elkaar in de weg kan zitten.
Kies je voor een bredere bedrukking kan het zijn dat een deel uit het blikveld valt door de ronding van het glas. Zorg er dus voor dat de opdruk goed zichtbaar is zonder het glas te hoeven draaien.

Ten tweede is de plaats heel belangrijk omdat het gebruikt kan worden als maathoogte. In de horeca bekend als bedrukking op schenkhoogte. Door de bedrukking slim te plaatsen is in één oogopslag voor al het personeel duidelijk tot welk niveau het glas gevuld moet worden. Dit zorgt ervoor dat je precies het juiste aantal glazen uit een fles haalt zonder met restjes te blijven zitten.

  1. Kies een professional met ervaring en vraag om voorbeelden.

Glazen bedrukken is een vak en elk glas heeft zijn unieke eigenschappen die het drukproces beïnvloeden. Enig vakmanschap is dus wel handig als je wilt dat er iemand meedenkt met de valkuilen die er kunnen zijn. Riké Group heeft al 15 jaar ervaring en beschikt over een groot assortiment van glazen die op allerlei manieren bedrukt kunnen worden. Dus als je op zoek bent naar een kwaliteitsglas met opdruk vraag dan eens een gratis digitaal voorbeeld aan.

Previous «
Next »