De veelzijdigheid van Excel

  • Kwaliteit
  • mei 3, 2024
  • Comments Off
veelzijdigheid van Excel

Tegenwoordig is Excel niet meer weg te denken als ondernemer. Of je nu een flexwerker, zzp’er of een bedrijf met personeel bent, Excel kan de perfecte oplossing bieden voor verschillende doeleinden. Hieronder verkennen we een aantal toepassingen van Excel die waardevol kunnen zijn voor jouw onderneming. Hoewel de meeste oplossingen relatief eenvoudig te maken zijn, kan het soms verstandig zijn om een Excel specialist in te huren. Daarnaast is het ook raadzaam om meerdere functionaliteiten van Excel te koppelen, zodat je één programma waar je alle werkzaamheden in kunt verrichten.

Ideaal voor projectmanagement

Als je een onderneming hebt waarbij projecten worden gepland, is projectmanagement van groot belang. Excel kan hierbij een handige oplossing bieden. Zo kun je in Excel een Gantt-diagram maken of een tijdlijn per project visualiseren, waardoor je eenvoudig in een oogopslag het overzicht kunt bewaren. Door de juiste Excel specialist in te schakelen, is het zelfs mogelijk om een projectmanagement tool te ontwikkelen die gekoppeld is aan andere Excel-systemen, zoals een CRM of een facturatiesysteem.

Het registreren van uren

Of je nu zelfstandig werkt of een onderneming met personeel hebt, het bijhouden van uren is noodzakelijk om uitbetaald te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om dit op een papiertje te noteren, maar de kans dat het kwijtraakt, is aanzienlijk. Door Excel te gebruiken met een sjabloon dat speciaal ontworpen is voor urenregistratie, heb je altijd alles goed digitaal vastgelegd. Daarnaast kun je, bij het inschakelen van een Excel specialist, ook aanvullende overzichten koppelen aan je urenregistratie, zoals de kosten per project of de productiviteit van je medewerkers.

Niet onbelangrijk, factureren

Als ondernemer dien je ook je geleverde werkzaamheden te factureren. Excel is de ideale oplossing om eenvoudig en efficiënt een factuur op te stellen. Zo kun je in een sjabloon alles invullen en vervolgens de factuur gemakkelijk als pdf uitdraaien. Als je klaar bent voor de volgende stap met je onderneming, kun je zelfs besluiten om diverse applicaties met elkaar te verbinden, zoals je urenregistratie gekoppeld aan je facturatiesysteem en CRM. Zo hoef je alleen je klant te selecteren en krijg je direct alle gegevens op de factuur, zonder dat je iets hoeft in te typen.

Alle klanten centraal opgeslagen in een CRM

Tot slot kan Excel de ideale oplossing bieden om een overzicht te hebben van alle klanten die je hebt. Als ondernemer is het handig een lijst bij te houden van zowel huidige als voormalige klanten, zodat je eventueel na verloop van tijd weer contact kunt opnemen voor nieuwe werkzaamheden. Benieuwd hoe deze oplossingen in de praktijk werken? 

Previous «
Next »