Eigen bedrijf met personeel, wat als het mis gaat?

  • Kwaliteit
  • januari 8, 2018
  • Comments Off

Als je een eigen bedrijf hebt en je werkt met personeel, dan heb je als doel om je onderneming te laten groeien. Je werkt je personeel in, je investeert in hen met als doel een mooie samenwerking. Toch kan het zijn dat het wel eens misgaat en dan gaat het mis bij het inhuren van personeel. Het kan ook zijn dat je personeel in vaste dienst is en dat het dan mis gaat. Het kan een arbeidsconflict zijn, maar het kan ook zijn dat je personeel iets heeft gedaan wat niet door de beugel kan. In het begin probeer je het samen op te lossen en ga je op zoek naar een oplossing die voor beide goed is. Welke oplossingen dat kunnen zijn, hangt af van wat je medewerker heeft gedaan. Soms is het al te ver en kun je het niet oplossen en kan zelfs ontslag volgen. Houd er wel rekening mee dat je je personeel niet zomaar mag ontslaan.

Werknemer en werkgever rechten en plichten

Zowel de werkgever als de werknemer hebben rechten en plichten waar zij zich aan moeten houden. Als een van de twee zich er niet aan houdt en je komt er samen niet uit, dan kun je op zoek gaan naar meerdere advocatenkantoren en de mogelijkheden en kosten met elkaar vergelijken. Advies inwinnen kan nooit geen kwaad, dus bekijk wat anderen voor je kunnen betekenen en wat dan de beste oplossing is.

Oplossing voor beide partijen

Het is van belang dat je een advocaat duidelijk maakt wat er gaande is en wat de bedoeling is. Misschien wil je je werknemer wel niet ontslaan, maar een regeling treffen die voor beide goed is. Ook bemiddelen is een optie die je kunt kiezen en zo kan er samen gekeken worden naar wat voor jou van toepassing kan zijn. Beslis pas wanneer je er echt achter staat, maar informatie inwinnen kan nooit geen kwaad. Zorg dat je je bedrijf netjes laat draaien, en maak duidelijke afspraken waar zowel jij als je werknemers zich aan moeten houden.

Previous «
Next »