• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon

  • Kwaliteit
  • april 25, 2018
  • Comments Off

Veel consumenten kopen eens in de zoveel jaar een nieuwe telefoon. Voorheen was het gebruikelijk om een nieuwe telefoon te combineren met een mobiel abonnement. Op deze manier los je maandelijks een deel van de kosten voor je smartphone af. Doordat een duur mobiel abonnement tegenwoordig gepaard gaat met een BKR-registratie, kan het verstandiger zijn om het toestel los te kopen en deze te combineren met een goedkoper sim only abonnement. Waarop moet je letten bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon? In dit artikel belichten we een aantal van de belangrijkste punten.

Let op het geheugen en de processor van smartphones

Om razendsnel te kunnen internetten en meerdere apps tegelijkertijd aan te kunnen hebben staan, is het raadzaam om voor een telefoon met een snelle processor te kiezen. De snelheid van de processor bepaalt hoeveel taken er tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd door het toestel.

Naast de processorsnelheid speelt ook het geheugen van het toestel een rol. Je wilt immers honderden foto’s kunnen maken, zonder deze steeds over te moeten zetten op je laptop. Veel mobiele telefoons zijn tegenwoordig uit te breiden met een extra geheugenkaartje. De kosten van deze geheugenkaartjes liggen vaak niet hoger dan enkele tientjes.

Online telefoons vergelijken

Door telefoons online met elkaar te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken. Telefoons vergelijken doe je met een van de vele online vergelijkingstools. In de vergelijkingstools kun je vaak meerdere toestellen selecteren, die je in een keer met elkaar wilt kunnen vergelijken. Zo zie je snel welk toestel het grootste geheugen heeft, welk toestel de snelste processor, enzovoorts. Dergelijke tools bestaan ook voor het vergelijken van mobiele abonnementen. Bepaal vooraf voor jezelf of je een prepaid simkaart, een sim only abonnement of een abonnement met mobiele telefoon wenst.

 

Previous «
Next »