SEO inzetten als startende ondernemer

  • Rogier
  • februari 5, 2021
  • Comments Off
groeien door SEO marketing

SEO, oftewel Search Engine Optimization, helpt je om jouw online vindbaarheid te vergroten. SEO is dan ook niet weg te denken uit de marketingstrategie van de startende ondernemer. Of je nu een webshop hebt of een eigen coachingspraktijk: door SEO op de juiste manier in te zetten word je gevonden door jouw doelgroep. Zoekmachineoptimalisatie is belangrijk voor iedere ondernemer, maar zeker voor startende ondernemers die nog geen vaste klantenkring hebben. Wij vertellen je graag meer over groeien door SEO marketing.

Op de juiste manier contentmarketing toepassen

Er zijn 3 hoofdonderdelen die komen kijken bij een goede SEO-strategie: content, technische optimalisatie en off-page SEO. Op de juiste manier contentmarketing toepassen is essentieel voor het vergroten van jouw online vindbaarheid. Allereerst is het belangrijk om de juiste zoekwoorden in kaart te brengen. Waar wil jij precies op gevonden worden? Met deze lijst van relevante zoekwoorden of korte woordcombinaties kun je vervolgens aan de slag om de juiste content te creëren. Dit vereist veel tijd en kennis, waardoor veel startende ondernemers ervoor kiezen om het schrijven van SEO teksten uit te laten besteden. Zo hou jij tijd over om je te richten op je core business en weet je zeker dat je teksten aan de juiste vereisten voldoen voor een optimaal rendement op je website content.

contentmarketing-toepassen

Hou rekening met de website structuur

Een betrouwbare website volgens Google is een website waar bezoekers op kunnen vinden wat ze zoeken. Je website gaat dus hoger ranken, als bezoekers langer op je website blijven. Het is dan ook essentieel om de gebruikerservaring in acht te nemen als je wilt groeien door SEO marketing. Een gebruiksvriendelijke website is overzichtelijk, makkelijk te navigeren en bevat relevante informatie.

Wat-is-Google-Adwords

Wat is Google Adwords?

SEO is een proces dat tijd nodig heeft en waar je continue aan moet blijven werken. Zie jij als startende ondernemer liever direct resultaten? Dan valt het aan te raden om SEO te combineren met SEA (search engine advertising). Met zoekmachine adverteren kun jij je content bovenaan de zoekresultaten laten verschijnen door hiervoor te betalen. Veel ondernemers kiezen ervoor om Google Adwords te gebruiken. Vraag jij je nou af: wat is Google Adwords? Kort gezegd is dit een advertentieprogramma gemaakt door Google waarmee je website op vele keywords vindbaar is.

Previous «
Next »