3 tips om je webshop professioneler over te laten komen

  • Kwaliteit
  • juli 21, 2021
  • Comments Off
branding

Om als webshop mensen over te halen tot het maken van een aankoop is het van belang dat de webshop een professionele uitstraling heeft. Vertrouwen is nu eenmaal een belangrijke factor in het aankoopproces van consumenten. Door je webshop een professionele uitstraling mee te geven geeft het consumenten meer vertrouwen en zijn ze eerder geneigd (opnieuw) een aankoop te doen op jouw webshop. In dit artikel vind je 3 tips om je webshop professioneler over te laten komen.

Zorg voor goede branding in het webdesign

Het webdesign van je webshop kun je zien als het visitekaartje. Mensen ontlenen erg veel informatie aan het webdesign. Goed webdesign is een van de meest belangrijke onderdelen van een professionele webshop. 

Bij het webdesign van je webshop is het belangrijk dat je branding toepast. Branding in het webdesign is het omzetten van de waarden van het bedrijf (hetgeen wat je wilt uitstralen met je bedrijf) in visuele elementen die goed bij elkaar passen. Hierdoor onthouden mensen je webshop beter, krijgen de producten in je webshop een hogere ‘perceived value’ en kun je je onderscheiden ten opzichte van de concurrent. 

Juist in deze tijd is branding enorm belangrijk. Er komen steeds meer websites bij en je kunt de meeste producten vinden op grote webshops als bol.com en Amazon, meestal tegen een veel betere prijs. Om als webshop te overleven moet je onderscheidend zijn. Branding is bij uitstek geschikt om je te kunnen onderscheiden van je concurrenten.

Regel de verzending op een professionele manier

Goede verzending is cruciaal voor alle webshops. Zonder goede verzending kan je veel slechte reviews krijgen en krijg je minder tot geen terugkerende klanten. Dit kan killing zijn voor je webshop. Mensen hechten tegenwoordig erg veel waarde aan snelle en vooral juiste levering in combinatie met goede communicatie. 

Een tool die je kan inzetten om de verzending te verbeteren is gebruik maken van verzendlabels. Door gebruik te maken van verzendlabels hou je je verzendingen gestructureerd. Daarnaast oogt een verzendlabel een stuk professioneler dan het adres op de verzenddoos schrijven. Een voorbeeld van goede verzendlabels zijn Dymo labels. Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Perfect voor elke soort verzending.

Reviews

Ook reviews zijn enorm belangrijk voor een professionele webshop. Mensen kijken vaak, zeker bij een nieuwe webshop, als eerste naar de reviews. Het is dus belangrijk dat je webshop veel goede reviews heeft. Dit kun je bereiken door goede service te leveren en je bestaande klanten te benaderen om een review te schrijven.

Dit kun je bijvoorbeeld doen in ruil voor een kortingscode. Verstuur een week na aankoop een automatische e-mail naar je klanten met de vraag of ze een review willen schrijven .

Previous «
Next »