De betrouwbaarheid van je website verhogen in 6 stappen!

  • Kwaliteit
  • juli 30, 2021
  • Comments Off
betrouwbare website

Het aantal websites in de wereld wordt steeds groter, waarmee de toegang tot informatie en producten eveneens verruimd wordt. De betrouwbaarheid van je website is daardoor een essentieel element om een kans van slagen te hebben in de virtuele wereld. Potentiële klanten zullen namelijk sneller afknappen op je bedrijf, als de betrouwbaarheid van je website maar moeilijk te peilen is.

Om te voorkomen dat de bezoekers van jouw pagina’s rechtsomkeert maken, bespreekt Best4u in dit blog een aantal simpele punten die de betrouwbaarheid van je website doen vergroten.

Zorg voor een veilige verbinding

Internetfraudeurs worden steeds geniepiger en kunnen genadeloos hard toeslaan als de beveiliging van een website niet goed op orde is. Het is daarom van groot belang dat je voor een veilige verbinding zorgt. Dit kun je het beste regelen met een SSL-certificaat. Als je je website laat maken door Best4u, is dit een standaard onderdeel van de procedure en hoef je je hier niet om te bekommeren.

Vermijd stockfoto’s

Het vermijden van stockfoto’s heeft wellicht geen directe invloed op de betrouwbaarheid van je website, maar wel een indirecte. Deze foto’s, vaak afkomstig uit de databases van Adobe, zijn dusdanig standaard dat er argwaan gecreëerd kan worden bij de gebruikers. Om die reden kun je er beter voor zorgen dat je je eigen foto’s plaatst. Dit zal het nodige vertrouwen opwekken!

Regel een keurmerk

Laat je een onafhankelijke commissie van Qshops of Webwinkelkeur jouw website onder de loep nemen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Wellicht behoort dit niet tot de leukste uitgave van het jaar, maar wel tot de meest efficiënte. Zo’n stempel mag alleen op je website komen te staan als je voldoet aan strenge richtlijnen, waardoor je klanten sneller geneigd zijn om overstag te gaan.

Plaats reviews

Een andere uiterst efficiënte methode voor het verhogen van de betrouwbaarheid van je website, is het plaatsen van reviews. Met name als je zowel goede als slechte reviews toestaat, ontstaat er een gevoel van vertrouwen bij de bezoekers van je website.

Behandel klantcases

Het behandelen van klantcases ligt in het verlengde van het plaatsen van reviews. Door te bespreken wat voor werk je voor welke klant hebt verricht, maak je inzichtelijk waartoe je in staat bent. Hierdoor laat je niet alleen de klant aan het woord over jou, maar zien bezoekers ook wat jij te zeggen hebt over de partners met wie je samenwerkt.

Wees transparant

Transparantie is zoiets waar veel mensen waarde aan hechten. Wees daarom open en eerlijk over alles wat te maken heeft met jouw organisatie. Vermeld adresgegevens, je KVK-nummer en telefoonnummers, maar vergeet ook zeker niet om eerlijk te zijn over retourkosten, garantie en leveringsvoorwaarden.

Previous «
Next »