Dubbelstaafmat of enkelstaafmat hekwerk?

  • Kwaliteit
  • oktober 1, 2020
  • Comments Off
hekwerk

Een tuin is niet compleet zonder een goede tuinafscheiding. Hierin kun je kiezen voor een hekwerk of een schutting. Ieder soort tuinafscheiding heeft zijn eigen voordelen en het kan lastig zijn om een keuze te maken. Wanneer we kijken naar hekwerk, zijn er al veel soorten hekwerk te vinden. Twee soorten hekwerk waar de meeste mensen het verschil niet tussen weten, is dubbelstaafmat hekwerk en enkelstaafmat hekwerk. Ben jij een van deze mensen? Maak je geen zorgen, wij vertellen je de relevantie verschillen tussen deze twee soorten hekwerk.

Het verschil

Staafmat hekwerk wordt met de jaren populairder. Het hekwerk wordt zowel privé als zakelijk veel ingezet. Het verschil tussen een enkelstaafmat en een dubbelstaafmat hekwerk, is dat een enkelstaafmat boven en onder een knik in het hekwerk heeft. Bij deze variant zijn de staven ook net wat dunner dan die van een dubbelmaatstaf. Dit is echter voldoende doordat er een knik in het hekwerk zit. 

Voordelen enkelstaafmat

Dankzij de mazen die in een enkelstaafmat hekwerk zitten, heeft dit hekwerk een open uiterlijk. Dit geeft meer ruimte aan jouw erf of tuin. Een enkelstaafs is erg stevig hekwerk, net als een dubbelstaafmat hekwerk. 

Voordelen dubbelstaafmat 

Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit diverse verticale en horizontale staven. Deze zijn wat dikker dan die van een enkelstaafmat hekwerk. Hierdoor is de maaswijdte van het hek kleiner. Dit zorgt ervoor dat het voor onbevoegden moeilijk is om tegen het hekwerk op te klimmen. Tevens bevat dubbelstaafmat hekwerk ook puntjes boven op het hek. Hierdoor wordt het vrijwel onmogelijk om over het hek heen te klimmen en de tuin of het terrein op te komen. 

Dubbelstaafmat hekwerk aanschaffen

Er zijn verschillende partijen die dubbelstaafmat hekwerk aanbieden. Bij deze partij vind je ook meer informatie over dit type hekwerk. Een partij als Hekwerkonline.nl heeft al jarenlang ervaring in de diverse soorten hekwerk. Zij leveren producten van hoge kwaliteit met een lange levensduur. Bekijk hun website voor meer informatie over verschillende hekwerken of neem contact op met hun klantenservice. Zij kunnen je alles vertellen over hekwerk en helpen je graag verder.

Previous «
Next »