De voordelen van Shared Hosting

  • Kwaliteit
  • oktober 1, 2020
  • Comments Off
shared hosting

Wanneer je een hosting pakket wilt afsluiten, kun je naast Dedicated Hosting ook kiezen voor Shared Hosting. Zoals de naam al doet vermoeden houdt dit in dat je een server deelt met andere klanten die ook gebruik maken van Shared Hosting. Meer weten over Shared Hosting? Je leest het hier!

Kennis

In vergelijking met een Dedicated Hosting heb je bij Shared Hosting geen kennis nodig betreft het inrichten van je server. Dit is namelijk al voor jou gedaan en daarom ideaal voor beginnende gebruikers. Het enige wat je hoeft te doen is het uploaden van je webshop. Via een portaal van de hosting partij kan je gemakkelijk al je email adressen en databases aanmaken. Onderhoud, updates en back-ups worden uitgevoerd door de hosting partij. Daarom is dit de beste keuze voor kleine en beginnende webshops.

Goedkoop

Het voordeel van Shared Hosting is dat de kosten een stuk lager liggen dan wanneer je kiest voor Dedicated Hosting. Dit komt doordat je de kosten van de server deelt met andere Shared Hosting gebruikers. Hoe meer mensen gebruik maken van deze server hoe goedkoper de kosten kunnen uitvallen. De hosting partij kan in dit geval voor meerdere klanten tegelijk onderhoud, back-ups en updates uitvoeren op de server.

Tips bij het kiezen van shared hosting

Wanneer je kiest voor Shared Hosting is het belangrijk om te kijken of er een limitatie zit op het aantal webshops dat gebruik maakt van dezelfde Shared Hosting server. Veel hosting partijen zetten zoveel mogelijk webshops op een server waardoor de kosten voor hen laag zijn. Zo kunnen zij een aantrekkelijk tarief rekenen. Het nadeel hiervan is dat dit ten kosten kan gaan van de preformance van jouw webshop. De server heeft geen ruimte om piekbelasting op te vangen, waardoor de prestatie van jouw webshop achteruit gaat. Daarom is het belangrijk dat de hosting partij 30% overhoudt om overcapaciteit en piekbelasting op te vangen.

Interesse in Shared hosting?

Wanneer je nog op zoek bent naar een partij voor het veilig en betrouwbaar hosten van jouw webshop, kijk dan eens op de website van Hipex. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in hosting. Zij kunnen meer vertellen over Shared Hosting en je daarbij vertellen of jouw product of webshop hiervoor geschikt is. Bij vragen kun je natuurlijk ook altijd bij hen terecht. Raadpleeg dan nu de specialisten van Hipex.io.

Previous «
Next »