Een hond met gevoelige maag- en darmstelsel

  • Kwaliteit
  • mei 29, 2020
  • Comments Off
gevoelige honden

Elk huisdier krijgt uiteindelijk fysieke en/of mentale problemen. Of je het nou wil of niet. Een hond die veel gras eet, maar ook mest of poep én altijd maar sleetje rijdt, veel boert of vieze winden laat, heeft mogelijk een heel gevoelig maag- en darmstelsel. Het is wel belangrijk om hier bij stil te staan en op signalen te letten. Ligt je hond vaak sneu te kijken en opgerold in de mand? Ook dat kan wijzen op een hond die zich niet zo fit voelt. Maar wat is daar tegen te doen? We gaan hieronder op alle belangrijke aspecten in.

Gevoelige maag

Heeft de hond één of meerdere van de hierboven genoemde symptomen? Dan kan de hond last hebben van maagproblemen. De oorzaken hiervan kunnen verschillend zijn: je hond kan iets verkeerd gegeten hebben, of een hele gevoelige maag hebben die slecht tegen afwisselend en onvoorspelbaar voedsel kan.

Gevoelige darmen

Slechte ontlasting, bijvoorbeeld veel diarree of permanente dunne ontlasting, kunnen wijzen op gevoelige darmen. Overmatig scheten laten bijvoorbeeld en een rommelige buik zijn andere aandachtspunten. Deze symptomen kunnen wijzen op een verstoorde darmflora. Een grote groep bacteriën bij elkaar hebben de taak om darmen gezond en in balans te houden. Een verstoring daarvan kan zorgen voor een negatieve invloed op de gehele gezondheid van je hond. Het leidt namelijk tot een mindere weerstand, met als gevolg dat je slechter infecties kunt aanvechten.

Allergie hond

Een hond kan ook allergisch zijn voor voeding. Verschillende ingrediënten in voeding die voor een allergie kunnen zorgen, zijn: varkensvlees, konijnenvlees, rundvlees, kip, vis, lamsvlees, ei, mais, soja, tarwe en zuivel. Aan welk ingrediënt het kan liggen, dat is te onderzoeken via verschillende methoden, die allemaal verkrijgbaar zijn bij de dierenarts.

De juiste voeding

Met de juiste voeding kun je het buikje van gevoelige honden weer op orde krijgen. Net als mensen, moeten honden een zo gevarieerd mogelijk dieet hebben met allerlei voedingsstoffen die goed zijn voor de hond. Chemische toevoegingen zijn slecht voor de darmflora.

Previous «
Next »