De nachtmerrie van de niet betaalde factuur

  • Kwaliteit
  • mei 19, 2020
  • Comments Off
niet betaalde facturen

Niet of niet op tijd betaalde facturen. Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer. De problemen die niet betaalde rekeningen met zich mee brengen kunnen een onderneming de das omdoen. Want stel dat je voor 100.000 euro moet produceren om een winstmarge van tien procent te behalen. Een klant die niet (op tijd) betaalt vertaalt zich daarmee in een niet te herstellen kostenpost die vele malen groter is dan de winst die je oorspronkelijk voor ogen had en je zult twee keer zoveel moeten produceren om de verloren investering terug te winnen. 

Het zijn de risico’s waar je als ondernemer rekening moet houden. Iedereen met een eigen bedrijf wil dat dit zo goed en gezond mogelijk functioneert. Je wilt een stabiele groei in je productie, een tevreden personeelsbestand en natuurlijk een veilige toekomst voor je onderneming. Om dit te bewerkstelligen is het misschien een goed idee om eens na te denken over een kredietverzekering. 

Verzeker jezelf tegen de schade veroorzaakt door niet betaalde facturen

Met een kredietverzekering zorg je ervoor dat je bedrijf verzekerd is tegen schade die wordt veroorzaakt omdat een klant zijn facturen niet meer kan betalen. Euler Hermes is een kredietverzekeraar wanbetaling met een uiteenlopende klantenbestand. Zowel ZZP, Midden en Klein bedrijf (MKB), grootbedrijf en multinationals maken gebruik van de diensten van de internationale marktleider op het gebied van kredietverzekeringen en garanties. 

Welke verschillende opties zijn er om jezelf te dekken tegen wanbetalers?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde en daarom zijn ook de wensen van ondernemers heel divers. Daarom zijn er verschillende opties beschikbaar waarmee je jezelf kunt beschermen tegen niet betalende klanten. Wil je bijvoorbeeld slechts af en toe een factuur verzekeren, als je weet dat er klanten met betalingsrisico zijn? Of wil je standaard al je facturen verzekeren tegen een bepaald percentage van de factuurwaarde? Of wil je naast de schade door onbetaalde facturen, bijvoorbeeld ook politieke risico’s of fabricagerisico’s meeverzekeren? Er zijn verschillende mogelijkheden te bedenken, stuk voor stuk op maat gemaakt per klant.

Waarom is het aan te raden om een kredietverzekering af te sluiten?

Er zijn verschillende redenen te noemen die het aantrekkelijk maken om een kredietverzekering af te sluiten. We hebben de belangrijkste even onder elkaar gezet:

  • Met een kredietverzekering ben je er zeker van dat je toch betaald wordt als klanten hun facturen niet betalen. Op deze manier kun je toch zaken blijven doen en onbezorgd je omzet vergroten
  • De concurrentiepositie van je bedrijf wordt beter als je vooraf je risico’s in kunt dekken en je ervan verzekerd bent dat openstaande facturen betaald worden, ook in het geval dat je klant niet op tijd betaalt.
  • Doordat je je facturen sneller betaald krijgt, verminder je de kans om als een risico te worden gezien, waardoor je beter in staat bent te onderhandelen met banken en / of investeerders. 

Wil je beter slapen en je geen zorgen maken over de financiële risico’s die je loopt door problemen met niet betalende klanten. Wacht dan niet langer en laat je uitvoerig informeren over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot kredietverzekering!

Previous «
Next »