• Homepage
  • >
  • Auto
  • >
  • Goed geprijsde auto’s of motors importeren

Goed geprijsde auto’s of motors importeren

  • Kwaliteit
  • december 5, 2017
  • Comments Off

Wil je een auto of motor importeren, dan komt er veel bij kijken. Belangrijk is dat je zeker weet dat het waard is om betreffende auto of motor te importeren. Vraag je sowieso af of het prijstechnisch wel goedkoper is om te importeren of dat eenzelfde auto of motor in Nederland niet goedkoper is? Kom je toch tot de conclusie dat je wilt importeren dan moet je met een aantal zaken rekening houden.

Kosten op een rijtje zetten

Vraag je dus eerst af of dezelfde auto ook in Nederland te koop en is deze auto nog steeds goedkoper als ik deze uit het buitenland importeer? Is dit het geval, dan moet je nadenken over de andere kosten. Haal ik de auto uit een Europees land, dan kan ik hem zelf ophalen, maar zo niet, hoeveel bedragen dan de transportkosten? Dit kan bijvoorbeeld als de auto vanuit de VS wordt geïmporteerd flink oplopen. Daarna volgens nog alle overige kosten hier in Nederland bij de RDW en de belastingdienst. Als je de kosten op een rijtje hebt en je wilt nog steeds importeren kan je gaan starten met het proces.

De import

Er zijn speciale bedrijven die je kunnen helpen met een auto naar Nederland te krijgen. Je kan er voor kiezen om hen het hele proces te laten doen, maar ook gedeeltes van het proces door hen uit laten voeren kan ook. Als je de auto uit een EU land haalt, dan kan je deze zelf halen, al dan niet met een autoambulance. Komt een auto van overzee, dan zal je papieren in orde moeten maken betreffende het verschepen en het vervoer.

In Nederland

Is de auto in Nederland is gearriveerd, moet je langs de RDW. De RDW moet de auto keuren, of je kan een verzoek indienen om de apk keuring van het land van herkomst over te nemen. Als de RDW gereed is, neem je contact met de belastingdienst op. Daar moet je de bpm kosten en de invoerrechten regelen. Na akkoord van de belastingdienst, krijg je binnen 5 werkdagen je kentekenbewijs en de tennaamstellingscode opgestuurd. Na ontvangst van het kentekenbewijs moet je kentekenplaten laten maken en je auto of motor WA verzekeren.

Previous «
Next »