Een eerlijke prijs betalen voor je hotelovernachting

  • Kwaliteit
  • november 30, 2017
  • Comments Off

Een goede en eerlijke prijs betalen voor je hotelovernachting lijkt in de huidige markt bijna onmogelijk. Dit komt onder andere door websites die pretenderen de laagste prijs aan te bieden voor je overnachting en daarbij hotel websites wegduwen. In deze blog leg ik je uit waardoor dit komt en wat jij kunt doen om een eerlijke prijs te betalen voor je hotel overnachting. In deze blog leg ik je vooral uit wat je niet moet doen, wanneer je op zoek bent naar een eerlijke prijs en dat je niet enkel van één ding uit moet gaan wanneer je op zoek gaat naar een hotel.

Kijk en vergelijk

Wanneer je op zoek gaat naar een hotel en gebruik maakt van de grote zoekmachines zul je zien dat je vooral vergelijkingssites tegenkomt. Met vergelijkingssites bedoel ik websites als booking, trivago etc. Zij beweren stuk voor stuk dat zij de prijzen vergelijken van verschillende aanbieders. Toch is het niet helemaal waar dat ze daadwerkelijk de laagste prijs bieden. Dit komt doordat dit soort vergelijkingssites helemaal niet de laagste prijs kunnen bieden. Een hotel bepaalt nog steeds de prijs voor een overnachting. Wanneer je als hotel op een dergelijke website wilt komen te staan, betaal je een bepaalt percentage per boeking, dat op kan lopen tot 40 procent. Nu zou jij zeggen: dan verhogen hotels toch gewoon de prijs op deze sites? Helaas is dit niet mogelijk. Vergelijkingssites verplichten hotels namelijk om exact dezelfde prijs door te sturen naar deze sites als op hun eigen site. Hierdoor wordt de prijs van een overnachting natuurlijk kunstmatig hoog gehouden. Een betere strategie is om te vergelijken via dit soort websites, maar te boeken via de hotel websites.

Vergelijkingssites staan namelijk vol handige reviews en nuttige tips over het hotel. De prijs is echter te hoog. Wil je een goed hotel boeken? Dan vergelijk je op vergelijkingssites, maar boek je op hotel websites.

Extraatjes

Hoewel vergelijkingssites hotels verbieden om een lagere prijs te bieden via hun website als op de betreffende site kunnen ze je wel korting geven op extraatjes. Zo biedt dit hotel in Hilversum nu 20 procent korting op het ontbijt wanneer je boekt via hun website. Dan hou je mooi weer geld over om te besteden wanneer je te plaatsen bent.

Previous «
Next »