Het kiezen van de juiste patchkast

  • Kwaliteit
  • juli 30, 2021
  • Comments Off
serverkasten

Patchkasten zijn er in vele verschillende varianten en afmetingen. Het kiezen van de juiste patchkast is van groot belang om een goed, gestructureerd netwerk neer te zetten binnen het bedrijf. Een patchkast is namelijk het centrale punt binnen het netwerk. Al het apparatuur en UTP bekabeling komen hier samen om aangesloten te worden.

Welke afmeting is er benodigd voor mijn netwerk? 

De hoogte van de patchkast is afhankelijk van de hoeveelheid apparatuur en bekabeling dat aangesloten dient te worden. Een goede inventarisatie vooraf is daarom ook van essentieel belang. Wanneer eenmaal het netwerk geïnstalleerd is, is de wens om zo min mogelijk aanpassingen te hoeven doen. Als er dan aanpassingen gedaan dienen te worden dan wel binnen het bestaande netwerk. 

Een benodigde uitbreiding dat leidt tot het kopen van een nieuwe patchkast heeft vele gevolgen voor de doorstroom van de huidige werkzaamheden binnen het bedrijf. Tijdens het aansluiten van een nieuwe patchkast zal het huidige netwerk voor een bepaalde tijd niet toegankelijk zijn. Dit stokt de werkzaamheden en brengt natuurlijk extra kosten met zich mee, iets wat uitermate onwenselijk is voor een bedrijf. Door een goede inventarisatie te maken én ruimte voor uitbreidingen in de toekomst mee te rekenen kan een patchkast gekocht worden die jaren meegaat. 

Online een patchkast kopen

Online een patchkast kopen kan tegenwoordig heel eenvoudig. Door middel van filters op een website kan eenvoudig de afmeting gekozen worden en daaruit de gewenste variant. Meestal betreft dit een patchkast met glazen deur of geperforeerde deur. Wanneer er door geïnstalleerde apparatuur veel warmte in de patchkast ontstaat is het advies een geperforeerde deur te kiezen. Deze deur zorgt ervoor dat de warmte de patchkast kan verlaten. Indien er geen of minimale warmte vrijkomt dan kan er gekozen worden voor een glazen deur. Het voordeel van een glazen deur is dat deze het geluid beter tegenhoudt.  

Een patchkast en toebehoren online bestellen betekent in de meeste gevallen dat de zending de volgende dag al op de locatie aanwezig is. Dit betekent dat men al binnen korte termijn een goed werkend netwerk kan hebben binnen het bedrijf.  

Previous «
Next »