Je brommer WA of allrisk verzekeren? 4 tips

  • Kwaliteit
  • juli 30, 2021
  • Comments Off
brommer

Waarschijnlijk is je brommer één van je meest kostbare bezittingen. Dat is reden genoeg om ervoor te zorgen dat je brommer goed verzekerd is. Een allrisk brommerverzekering klinkt dan misschien als de beste optie, maar dit is lang niet altijd het geval. Met deze tips bepaal je welke verzekering het beste past bij jouw brommer. 

  1. Kijk naar de leeftijd van de brommer

Een splinternieuwe brommer is uiteraard meer waard dan een model van enkele jaren oud. De leeftijd van de brommer kan dan ook effect hebben op je keuze om een WA of allrisk brommerverzekering af te sluiten. Bij een allrisk verzekering betaal je meer maar kun je ook rekenen op een betere dekkingsgraad. Onder deze verzekering vallen namelijk naast de kosten voor het schade veroorzaken aan/bij anderen ook zaken als diefstal, schade door bijvoorbeeld brand of een vergoeding voor vervangend vervoer. Heb je al een vrij oude brommer, dan is een allrisk verzekering misschien niet het geld waard.

  1. Bepaal hoeveel risico je wil lopen

Je brommer verzekeren gaat altijd gepaard met enkele keuzes. Eén van deze keuzes is hoeveel risico je uiteindelijk wil lopen. Door voor een WA brommerverzekering te kiezen, worden alleen de kosten gedekt die je met je scooter veroorzaakt aan/bij anderen. Schade aan je eigen voertuig of diefstal wordt niet vergoed door de verzekeraar. Kies je voor een allrisk verzekering, dan zijn deze zaken wel inbegrepen in je dekking en loop je dus een stuk minder risico om op te draaien voor hoge kosten.

  1. Maak de balans op

Hoewel een allrisk verzekering je de zekerheid geeft dat je nooit voor onvoorziene kosten komt te staan, kan deze keuze je uiteindelijk meer geld kosten. Zoals al eerder gezegd kan het bij een oude brommer zelfs goedkoper zijn om het voertuig te laten repareren dan doorlopend hoge kosten te betalen voor je brommerverzekering. Maak daarom de afweging of een duurdere verzekering opweegt tegen de kosten die je maakt als er schade aan je brommer ontstaat. Is dit niet het geval, dan volstaat een WA brommerverzekering ook. Bij een nieuwe brommer is het echter wel altijd aan te raden om een allrisk verzekering af te sluiten. De kosten bij reparatie van een nieuwe model kunnen namelijk flink oplopen! 

  1. Houd aanvullende eisen in gedachten 

Omdat een verzekeraar hoge kosten maakt wanneer er schade ontstaat aan jouw brommer en je allrisk verzekerd bent, gelden er enkele aanvullende eisen waar je aan dient te voldoen om recht te hebben op vergoeding. Het is namelijk niet de bedoeling dat je achteloos met je brommer omgaat omdat je weet dat je toch verzekerd bent. Wanneer je allrisk verzekerd bent, dien je je brommer te bevestigen met een ART-categorie 3 of hoger goedgekeurd ketting- of beugelslot aan de vaste wereld zodra je het voertuig buitenshuis stalt. Doe je dit niet, dan wordt diefstal van je voertuig niet vergoed. Ben je niet bereid aanvullende veiligheidsmaatregelen te nemen, dan is een allrisk verzekering geen goede optie. 

Ga verzekerd de weg op 

Een brommerverzekering hoeft echt niet duur te zijn. De premie die je betaalt voor je verzekering is goed te overzien en voorkomt een hoop ellende wanneer je schade veroorzaakt bij anderen. Bij een allrisk verzekering worden vaak zelfs al je kosten vergoed. Bij een verzekeraar als InShared kun je bijvoorbeeld rekenen op een brommerverzekering die je iedere dag op kunt zeggen en waarbij je een jaarbeloning ontvangt. Vergelijk daarom verschillende aanbieders en kies een verzekeraar die bij je past.

Previous «
Next »