Hoe kan een startende ondernemer opvallen in de online wereld!

  • Kwaliteit
  • mei 17, 2017
  • Comments Off

Het is niet makkelijk om op te vallen in de on line wereld voor een startende ondernemer. Concurentie komt niet meer alleen uit de buurt, maar kan vanuit de hele wereld komen. Hieronder geef ik enkele tips voor online marketing.

Website

Ten eerste is het heel belangrijk om je brand, merk of bedrijf, goed vertegenwoordigd te hebben in de online wereld door middel van een website. Zorg dat de website duidelijk is met een overzichtelijke vormgeving en duidelijke teksten. Bestudeer websites van concurrerende ondernemingen en schrijf op wat je wel en wat je niet aanspreekt. Gebruik deze kennis om je eigen website op te zetten. Laat het resultaat aan meerdere personen zien die je van feedback kunnen voorzien. Belangrijk is om de website heel actueel te houden met nieuws en blogs.

Social media

Naast het hebben van een website is het belangrijk om online aanwezigheid te hebben op social media, als Facebook, Twitter, Youtube, of Instagram. Er zijn op deze social media allerlei manieren om bedrijfsprofielen op te zetten, dus je hoeft niet je eigen identiteit aan je profiel te verbinden. Hoe vaker je links deelt en dingen post, hoe zichtbaarder je onderneming zal zijn. Het doel is om veel volgers en likes te krijgen en zo in naamsbekendheid te groeien. Ook bieden deze social media platforms mogelijkheden om goedkoop te adverteren. Dat kan een hele goede strategie zijn om beter op te vallen in de online wereld.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands ook wel: zoekmachineoptimalisatie genoemd. Omdat er zoveel ondernemers en bedrijven actief zijn in de on line wereld, is het belangrijk dat jou onderneming makkelijk te vinden is door zoekmachines zoals google. Het beste is om op de eerste pagina met zoekresultaten terecht te komen. SEO is een hele wetenschap en is erg belangrijk in de wereld van online marketing. Zorg dat je website goed te vinden is door de juiste zoektermen te gebruiken, veel teksten te schrijven, die texten met elkaar te linken, en zo zijn er nog meer trucjes.

Niet alleen text

Zorg dat je website en social media paginas naast relevante en goed leesbare teksten ook andere media bevatten. Fotos en videos kunnen erg nuttig zijn om eventuele klanten een beter beeld te geven van de onderneming. Hoe meer fotos en videos er geliked en gedeeld worden op social media, hoe groter de onderneming wordt in de online wereld. Ze zien de ondernemer en of de producten en kunnen zo de onderneming beter leren kennen.

Zorg er dus voor dat je onderneming een goed georganiseerde en overzichtelijke aanwezigheid heeft op het internet door het hebben en onderhouden van een mooie website, en profielen op verschillende social media. Daarnaast is het verstandig je te verdiepen in SEO om zo je vindbaarheid te vergroten. Denk ook aan het gebruiken van verschillende media, zoals tekst, fotos, en videos, om je onderneming herkenbaar en vertrouwd te maken voor potentiële klanten.

Previous «
Next »