Wat kan een accountant voor mij als ondernemer betekenen?

  • Kwaliteit
  • maart 22, 2017
  • Comments Off

Een goede accountant verdient geld voor zijn klant

In Nederland heb je de mogelijkheid om op drie manieren in je levensonderhoud te voorzien. De eerste mogelijkheid is iedere maand een (pensioen)uitkering te ontvangen. De tweede mogelijkheid is in loondienst arbeid te verrichten. De derde mogelijkheid is het benutten van de eigen kennis, vaardigheden en (eigen) geld voor eigen rekening en risico een bestaansrecht op te bouwen. Deze drie inkomensvormen hebben gemeen dat ze de belastingdienst informatie moeten verschaffen en op basis van deze informatie een belastingaanslag ontvangen. Een prettig gevoel voor deze drie groepen personen is dat er altijd voor advies kan worden gerekend op een MKB accountant.

Voordeel van een accountant

Een accountant heeft als voordeel dat deze zich verdiept in de belangen van de klant en de administratie afstemt op de klant. Een MKB accountant weet precies hoe de belastingregels en de regels van de overheid het beste bij een klant worden toegepast. Het voordeel van een accountant is dan ook dat deze precies weet hoe het voordeel voor de klant te behalen is.

Waarom een accountant startende ondernemer bij kan staan?

Een accountant kent de regels van het ondernemen van verschillende categorieën, zoals flexwerken, economie, online, zzp, personeel en geeft op basis van de vraagstelling de juiste adviezen. Door het toepassen van de juiste fiscale regels kan er veel kosten bespaard worden en de MKB accountant kan ook ondersteuning bieden bij het verkrijgen van meer ruimte om de activiteiten van de onderneming verder uit te breiden of aangeven waar er op de kosten bespaard kunnen worden. Een accountant adviseert dus niet alleen op het moment van nu, maar ook op de situatie over enige jaren.

Welke voordelen heeft een accountant

Het belangrijkste voordeel van een accountant is dat deze de fiscale- en administratieve last kan wegnemen en er meer tijd ontstaat om meer met de onderneming en verwerven van inkomsten bezig te zijn. Vooral een accountant startende ondernemer kan een startende ondernemer steunen in de opbouw van een onderneming.

Waar vindt je als startende ondernemer een accountant?

Als (startende) ondernemer is de belangrijkste vraag: “hoe kom ik aan een goede accountant”. Een goede accountant vind je via de kamer van koophandel of op de site van Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van accountants (NBA.nl) en daarbij is het primaire belang dat er een “klik” is tussen de ondernemer en de accountant.

Previous «
Next »