• Homepage
  • >
  • Ondernemen
  • >
  • Ontdek de verschillende druktechnieken voor het customizen van jouw aanstekers

Ontdek de verschillende druktechnieken voor het customizen van jouw aanstekers

  • Kwaliteit
  • mei 4, 2023
  • Comments Off
bedrukken van aanstekers

Wil je aanstekers laten bedrukken met het logo of de slogan van jouw bedrijf of organisatie? Als je dit voor de eerste keer doet, kom je vast termen tegen waarvan je nog nooit hebt gehoord. Tampondruk, transfer, zeefdruk, sublimatie en ga zo maar door. Om je hier een beetje wegwijs in te maken, zetten we in deze blog een aantal druktechnieken voor je op een rijtje. 

Wat is tampondruk? 

Laten we beginnen met de meest voorkomende druktechniek: tampondruk. Dit is een relatief goedkope manier om een logo of afbeelding op een aansteker te drukken. Het werkt als volgt: er wordt een rubberen stempel gemaakt met het gewenste ontwerp erop. Deze stempel wordt vervolgens in inkt gedoopt en op de aansteker gedrukt. Het resultaat is een heldere, scherpe afdruk op de aansteker.

Wat is transfer? 

Naast de tampondruk, is de transfer een veelvoorkomende druktechniek. Bij deze techniek wordt het ontwerp niet direct op de aansteker gedrukt, maar eerst op een speciaal papier. Vervolgens wordt het ontwerp van het papier overgebracht op de aansteker met behulp van warmte en druk. Het voordeel van transferdruk is dat het mogelijk is om gedetailleerde afbeeldingen en foto’s op de aansteker te drukken.

Wat is lasergraveren? 

Daarnaast is lasergravering een populaire techniek die veel wordt gebruikt. Dit is een techniek waarbij een laserstraal het ontwerp in de aansteker brandt. Het resultaat is een zeer precieze en duurzame gravure die niet kan worden afgeveegd of afgesleten. Dit is een goede optie als je een luxe uitstraling wilt voor je bedrukte metalen aanstekers.

Wat is zeefdruk? 

Een andere interessante druktechniek is de zeefdruk. Dit is een techniek waarbij het ontwerp op de aansteker wordt gedrukt met behulp van een zeef en inkt. Het voordeel van zeefdruk is dat het mogelijk is om heldere kleuren en scherpe details op de aansteker te drukken. Het nadeel is dat het niet zo nauwkeurig is als sommige andere druktechnieken.

Wat is sublimatie?

En dan hebben we nog sublimatiedruk. Bij deze techniek wordt het ontwerp op een speciaal transferpapier gedrukt en vervolgens overgebracht op de aansteker met behulp van warmte en druk. Het resultaat is een zeer duurzame afdruk die niet kan worden afgeveegd of afgesleten. Sublimatiedruk is vooral geschikt voor het bedrukken van aanstekers met foto’s en afbeeldingen met veel kleur.

Tot slot… 

Zoals je kunt lezen, zijn er verschillende druktechnieken om uit te kiezen als je aanstekers wilt bedrukken. Elke techniek heeft zijn eigen voor- en nadelen en is geschikt voor verschillende toepassingen. Het is belangrijk om de juiste druktechniek te kiezen die past bij jouw behoeften en budget. 

Dus, de volgende keer dat je een aansteker gebruikt, bedenk dan eens wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot bedrukking. Misschien ga je wel voor een luxe lasergravure of juist voor een kleurrijke afbeelding met sublimatiedruk. Wat je ook kiest, jouw bedrukte aanstekers zullen zeker opvallen en indruk maken. Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en laat jouw creativiteit de vrije loop. Aanstekers bedrukken was nog nooit zo leuk en makkelijk!

Previous «
Next »