Serverkast; het centrale punt binnen het netwerk

  • Kwaliteit
  • juni 10, 2020
  • Comments Off
serverkasten

Een serverkast kopen lijkt in eerste instantie niet zo waardevol, maar het tegenovergestelde is waar. Bedrijven, instellingen, organisaties en zelfs huizen zijn tegenwoordig standaard voorzien van een netwerk. Wie kan er nu uiteindelijk zonder internet? Bij het aanleggen van een netwerk wordt gebruik gemaakt van UTP bekabeling en diverse apparatuur. Of het nu een klein of groot netwerk betreft uiteindelijk is het een uitkomst deze netwerkbenodigdheden af te monteren op één centraal punt, in de serverkast

Wat is het voordeel van een serverkast?

Zoals eerder benoemd biedt een serverkast de mogelijkheid om alle netwerkbenodigdheden centraal op te slaan. Een serverkast is voorzien van diverse kabelinvoer mogelijkheden. Op deze manier kan men structuur en overzicht aanbrengen bij het afmonteren van de bekabeling. Wanneer alle bekabeling wordt voorzien van (kleur) codering kan men eenvoudig onderhoud toepassen of eventuele storingen oplossen. 

Het apparatuur wat geplaatst dient te worden om het netwerk draaiende te houden is in veel gevallen kostbaar. Het netwerk apparatuur dan wel niet voorzien van 19 inch montageprofielen kunnen eenvoudig in een serverkast gemonteerd worden. Indien ze geen 19 inch montageprofielen bevatten kan een 19 inch legbord de oplossing bieden. Een serverkast is eenvoudig af te sluiten door middel van de sloten in de voor- , achterdeur en in de zijwanden. Op deze manier ligt het apparatuur veilig opgeborgen en biedt deze alleen toegang voor de installateur wanneer onderhoud of uitbreiding van het netwerk nodig is. 

Serverkast online kopen

Een serverkast is eenvoudig online te kopen. Het voordeel hiervan is dat alles eenvoudig op één plek kan worden aangeschaft.  Denk hierbij aan de juiste afmeting van de serverkast, de benodigde 19 inch accessoires en de UTP bekabeling. Alles wordt netjes, en in de meeste gevallen binnen een werkdag, afgeleverd op locatie. Het installeren van het netwerk met behulp van een serverkast kan snel beginnen! 

Previous «
Next »