Zonnepanelen financieren

  • Kwaliteit
  • mei 8, 2020
  • Comments Off
zonnepanelen financieren

Door de steeds stijgende energiekosten en het steeds vuiler worden van het milieu is de optie om een zonnepaneel, een klap die in een keer 2 vliegen doodt. Een zonnepaneel zorgt op lange termijn ervoor dat je flink gaat bezuinigen op energiekosten en heeft een milieuvriendelijke werking. De aanschaf van een zonnepaneel is echter geen eenvoudige en goedkope investering. Een lening aanvragen is dan het meest voor de hand liggende optie om een zonnepaneel aan te schaffen, maar er is een MAAR. Momenteel zijn er zoveel instellingen die je een lening willen aanbieden. Voor jou is het de kunst om tussen al die kleine letters haarfijn te kunnen uitmaken welke lening voor jou het beste is om een zonnepaneel aan te schaffen.

Lening via banken

Zoals er eerder is gesteld is het lenen van geld een optie om een zonnepaneel aan te schaffen. In de meeste gevallen kun je al een lening afsluiten bij de meeste banken tegen een rente van 4 tot 8% per. De voordelen die daaraan gekoppeld zijn is dat je zelf de looptijd mag bepalen, je hoeft geen woningeigenaar te zijn, maar als dat wel het geval is, kun je in aanmerking komen voor een rentekorting. Om ervoor te zorgen dat je jezelf niet onnodig extra laat betalen, is het beter om ervoor te zorgen dat de looptijd wat korter is en je de voorwaarden controleert op ongunstigheid. Gunstige voorwaarden zorgen ervoor dat de kans op verborgen kosten kleiner is. Nauwkeurig leningen vergelijken van verschillende kredietverstrekkers is een andere gouden tip. Door leningen naast elkaar te leggen, kun je wel tot  €700,- per jaar besparen.

Lening via hypotheek en Gemeente

Andere manieren om een zonnepaneel aan te schaffen is via je hypotheek, voor zover je een hypotheek hebt afgesloten. Een zonnepaneel aanschaffen via je hypotheek kun je doen door het uit te breiden. Een zonnepaneel aanschaffen via je hypotheek is in vergelijking met een persoonlijke lening veel voordeliger, omdat de rente lager en aftrekbaar is. Wat wel vermeld moet worden is dat pas wanneer je overwaarde hebt op je woning, de banken je in staat stellen om via je hypotheek een zonnepaneel aan te schaffen. Tot slot kun je een lening aanvragen via de gemeente. De meeste gemeentes leggen het accent op duurzaamheid bij het verstrekken van een lening. Voor wat de rentevoet betreft, is dat per gemeente verschillend. Een belangrijk detail is dat je bij een lening via de gemeente eigenaar van de woning moet zijn en niet zelf de looptijd kunt bepalen.

Vergelijken

Na alles op een rijtje gezet te hebben, komt het erop neer dat je vooral de tijd neemt om een goed afgewogen besluit te nemen. Dit is vooral het geval bij een normale persoonlijke lening bij een kredietverstrekker. Vergelijk ze allemaal vandaag nog op Leningen.nl.

Previous «
Next »