Storten van beton?

  • Kwaliteit
  • december 1, 2020
  • Comments Off
beton storten

Ga jij binnenkort beton laten storten, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om het zelf te doen. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten voordat je begint met beton storten. Wij zetten ze in dit blog voor je op een rijtje!

Vijf tips voor het zelf storten van beton

Voordat je het beton gaat storten, moet je een aantal dingen voorbereiden, daarmee komen we gelijk aan bij de eerste tip:

  • Koop de juiste spullen voor het storten van beton. Je hebt een aantal dingen nodig, waaronder een betonmortel, een betonmolen, een betonhark en een betonschop. Het lijstje is nog iets langer dus lees je dus eerst goed in voordat je ermee begint!
  • De tweede tip is dat je hulp kan vragen. Betonstorten in je eentje is een flinke uitdaging. Vraag of iemand uit je familie even wil helpen, zodat het een stuk makkelijker en sneller gaat!
  • Een stevige ondergrond is ook noodzakelijk. Beton is namelijk erg zwaar. Er mogen ook geen gaten in de ondergrond zitten. Het moet helemaal vlak zijn. Je kunt ook gebruik maken van vul zand om een stevige ondergrond te construeren.
  • Ook moet je, voordat je begint met storten, weten welke wapening je nodig hebt. Dat kan variëren van zwaluwstaartplaten tot bouwstaalmatten. Bedenk dus goed welke het beste past in jouw situatie, en storten maar!
  • De laatste, zeker niet de onbelangrijkste tip: laat het goed drogen. Het zou zonde zijn als je voetafdrukken ziet in het beton, want die gaan niet meer weg. Het drogen van het cement kan tot wel een maand duren, goed opletten dus!

Lievers Holland

Zoals we net al zeiden heb je veel spullen nodig voor het storten van beton. Je kan zelfs stortmachines kopen. Deze kunnen je helpen bij het netjes storten van beton. Lievers Holland is de specialist op het gebied van machines en gereedschappen voor het bewerken, verwerken en afwerken van vers gestort beton. Zij hebben een ruim aanbod aan vlindermachines, trilnaalden, troffelmachines en meer. Door deze machines te gebruiken wordt het betonstorten een stuk makkelijker!

Meer informatie

Heb je nog een aantal vragen over het storten van beton en welke machines je het beste kunt gebruiken? De specialisten van Lievers Holland hebben het antwoord op al je vragen. Zij helpen je graag verder!

Previous «
Next »