Voorkom autoschade met deze 5 tips

  • Kwaliteit
  • oktober 1, 2020
  • Comments Off
autoschade

Om schade aan je auto te voorkomen, moet je meer doen dan alleen een autoverzekering afsluiten. Dat je verantwoord moet rijden en je aan de verkeersregels moet houden is vanzelfsprekend. In deze blog lees je 5 aanvullende tips om autoschade te voorkomen.

  1. Laat ieder jaar de auto APK keuren

De jaarlijkse APK-keuring is heel belangrijk. Dankzij deze keuring weet je of je auto aan alle wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of hij geregistreerd is in het kentekenregister. Zo weet je zeker dat je met een veilige auto de weg op gaat.

  1. Leg je telefoon uit het zicht

De kans op een auto-ongeluk schijnt 6 keer groter te zijn als je je telefoon gebruikt achter het stuur. Wanneer je je telefoon gebruikt in de auto, ben je met je aandacht niet bij het verkeer. Hiermee breng je jezelf en anderen in gevaar. Leg je telefoon daarom uit het zicht en focus je op de weg. 

  1. Gebruik de parkeersensoren

Een verademing voor iedereen die moeite heeft met parkeren: de parkeersensoren. Heeft je auto dit handige snufje? Maak er dan dankbaar gebruik van. Blind vertrouwen op deze sensoren is natuurlijk geen goed idee. De parkeersensoren én goed opletten is de gouden combinatie om schade te voorkomen.

  1. Pas de 2 seconden-regel toe

We denken vaak dat we genoeg afstand houden van de automobilisten voor ons, terwijl dat lang niet altijd zo is. Met de 2 seconde-regel kun je makkelijk controleren of je voldoende afstand houdt. Het werkt als volgt: zoek een referentiepunt waar de auto voor je straks voorbij gaat rijden, zoals een lantaarnpaal, stoplicht of boom. Op het moment dat je voorligger langs dit punt rijdt, begin je langzaam met tellen. Ben je wanneer je langs dit punt rijdt nog niet uitgeteld? Dan weet je dat je meer afstand moet houden. 

  1. Minder je snelheid op zoab-wegen

Veel wegen in Nederland zijn zoab-wegen, hier ligt een laagje zeer open asfaltbeton op. Dit wegdek zorgt voor minder geluidsoverlast en voorkomt het opspatten van regen. Het grote nadeel van zoab-wegen is dat er vaak kiezels op het wegdek liggen. Deze zijn funest voor de lak van je auto. Zie je losliggende stenen op het wegdek liggen? Dan is het verstandig om je snelheid te minderen om schade te voorkomen. 

Ook belangrijk: sluit een autoverzekering af 

Een autoverzekering is voor iedere automobilist verplicht. Met de autoverzekering van InShared weet je zeker dat je goed verzekerd bent. Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten? Op de website van InShared kun je gemakkelijk alles zelf regelen.

Previous «
Next »