Wat voor kerstgeschenk geef je je personeel?

  • Kwaliteit
  • december 7, 2021
  • Comments Off
cadeaupakketten

Het is er weer de tijd voor: je moet gaan nadenken over wat voor kerstgeschenk je je personeel gaat geven. Waar dit vroeger meestal een standaard pakket met levensmiddelen was, heb je nu de meest uiteenlopende opties, van cadeaupakketten tot een weekendje weg, en alles daar tussenin. Lees dus snel verder als je je personeel iets leuks wil geven deze Kerst.

Laten zien van waardering aan je personeel

Een goede binding met je personeel is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het geven van kerstpakketten, maar daarnaast laat je ook je waardering ermee zien. Het is een uitgelezen moment om dit te laten zien, en aan te geven dat de samenwerking voor jou een fijne is. De werknemer zal daardoor misschien ook bij de volgende keer overwerken dit makkelijker doen. De relatie met je personeel aanhalen, kan dus wel een goede reden zijn om hier geld voor apart te zetten.

Kerstgeschenken en de belastingdienst

Je zou misschien zeggen dat kerstpakketten voor je personeel aftrekbaar zijn voor de belasting, maar dat is feitelijk gezien niet helemaal waar. Hier is geen aftrekbare fiscale post voor te vinden. Echter kun je het wel zien als een relatiegeschenk, wat het weer wel aftrekbaar maakt. Er zitten hier echter wel een aantal regels aan verbonden. Deze kun je het beste zelf goed uitzoeken op de site van de belastingdienst, omdat het per geval kan verschillen. Doe dit uiteraard voordat je het kerstpakket daadwerkelijk gaat aanschaffen voor je werknemers. 

Er is online een enorm aanbod aan kant-en-klare kerstpakketten te vinden. Dikke kans dat je iets vindt dat past bij het bedrijf. Kun je écht niets vinden? Dan kun je natuurlijk ook zelf iets samenstellen. Het kost meer moeite, maar dan heb je wel volledige zeggenschap over wat er in het pakket terechtkomt. Houd wel rekening met een langere levertijd.

Heb je weinig inspiratie voor het kerstpakket? Met een kerstpakket met een mooie mix tussen eten en drinken zit je eigenlijk altijd goed. Zorg wel dat er speciale producten bijzitten, zoals bubbels, speciaalbier en lekkere borrelhapjes zoals kaas en hummus. Je scoort extra punten door ook een alcoholvrij pakket aan te bieden, zodat de mensen die geen alcohol drinken er ook iets aan hebben. Je speelt het bovendien op veilig door het pakket vegetarisch te maken. Afhankelijk van je budget, kun je het pakket afmaken met mooie glazensets, een borrelplank of andere bijpassende accessoires. 

Previous «
Next »