Wanneer is detachering van belang en wat houdt het in?

  • Rogier
  • december 29, 2020
  • Comments Off
wat houdt detachering in

Er zijn veel redenen denkbaar om als ondernemer aan detachering te denken. Er kan zich, al dan niet onverwacht een situatie binnen het bedrijf voordoen waarbij extra personele inzet noodzakelijk is. Vaak is het dan niet mogelijk om een volledige sollicitatieprocedure te doorlopen, omdat daarvoor de tijd ontbreekt. Ook kan het soms gaan om het opvangen van een tijdelijke piek, waardoor het niet de moeite waard is om daarvoor iemand apart aan te nemen binnen je eigen organisatie. In dat geval is detachering een mooie oplossing.

Hoogopgeleid personeel

Waar vind je snel hoogopgeleid personeel? Het antwoord is simpel: bij een detacheringsbedrijf. Je hoeft alleen maar aan te geven aan welk type professional je behoefte hebt en je krijgt snel een geschikte kandidaat voorgesteld. Uiteindelijk bepaal je altijd zelf of je met deze kandidaat in zee wilt gaan. Als de klik er niet is, kun je dat gewoon aangeven en gaat het bureau op zoek naar een andere kandidaat. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een zieke collega, het ondersteunen bij tijdelijke extra drukte of het uitvoeren van een speciaal project.

Financiële administratie

Een bekend voorbeeld van detachering is het ondersteunen bij de financiële administratie. Veel ondernemers kampen met het probleem dat sommige klanten hun facturen niet op tijd betalen, met als gevolg onvoldoende liquide middelen. Je stuurt als ondernemer een betalingsherinnering, maar daarop wordt niet gereageerd. Veel tijd om erin te steken heb je niet, want het dagelijkse werk moet ook gewoon verder. Klinkt dit bekend? Dan is het tijd om het creditmanagement uit te besteden aan een geroutineerde professional in deze branche.

Minnelijk traject

Hoe zorg je ervoor dat een openstaande factuur netjes betaald wordt en houd je tegelijkertijd het contact met de klant zo goed mogelijk? Dat is een vraag waarmee veel ondernemers worstelen. Het is daarom goed om iemand in te schakelen die dagelijks met deze materie te maken heeft. Deze externe deskundige kan een incasso inschakelen en erop toezien dat het geld alsnog zo snel mogelijk wordt overgemaakt. We noemen dit een minnelijk traject, omdat er alles aan wordt gedaan om de relatie met de klant niet te verstoren. Mocht de klant stug blijven weigeren om het geld over te maken, dan rest vaak niets anders dan een gerechtelijk traject. Ook daarin kan de financieel expert, die je via detachering hebt ingeschakeld, je natuurlijk volledig ondersteunen.

Previous «
Next »