Werken wij als zelfstandige ondernemers wel genoeg samen?

  • Kwaliteit
  • juni 13, 2017
  • Comments Off

Samenwerken en toch zelfstandig ondernemen

Het wordt steeds belangrijker om te sharen, te delen. Dat doen we al regelmatig. Maar het zou nog een stapje verder moeten gaan; samen werken. Als je vandaag de dag besluit te starten als zelfstandig ondernemer, loop je tegen een heleboel zaken aan, waardoor je soms misschien wel even gaat denken of je er wel goed aan doet. Maar je hebt nou eenmaal die drive, die absolute sterke wil, om die door jou ontdekte niche in de markt te gaan bewerken met jouw producten. Maar hoe en vanaf welke plek?

Samen door één deur

Denk eerst aan de plek waar je jouw bedrijf wilt beginnen. Je ziet een mooi gebouw, maar je hebt maar een klein beetje ruimte nodig. Je hebt geen voorraden, je hebt geen personeel, je wil alleen een mooie werkplek met een spreekkamer en vooral een indrukwekkende entree, voor als er prospects op bezoek komen. Nodig andere ondernemers uit om samen die vrijstaande parkvilla in Hilversum te huren. Er is ruimte genoeg voor onder andere ook een copywriter, een gitaarmaakster, een kunstschilder, een fotografe en een fysiotherapeut. Of nog meer ondernemers? Je kunt zelfs zo ver gaan om elkaars klanten uit te wisselen door emailbestanden te koppelen. Maak er één bedrijfsnaam van! Denk out of the box, denk samen!

Samen sta je sterker

Ook bij eventuele problemen sta je samen sterker. Als bepaalde klanten steeds te laat betalen kun je gezamenlijk een incassobureau inschakelen. Een advocaat en een accountant delen. Scheelt allemaal in de kosten ook. En als je weer eens nieuwe wilde ideeën krijgt om nog een product te gaan realiseren, kun je ook gebruik maken van de groep ondernemers waarmee je samen in het pand zit. Gebruik één dag in de week voor scrums, zet een grote en comfortabele bank in de gezamenlijke eetplek en ga brainstormen met elkaar! Met elkaar weet je zo veel meer! Met elkaar kom je tot nieuwere hoogten en andere gedachten. Gebruik elkaar en ga meer en meer samenwerken.

Previous «
Next »