5 redenen waarom de IT sector hot & happening is

  • Kwaliteit
  • oktober 27, 2022
  • Comments Off
it sector

ICT klinkt misschien niet altijd als de meest interessante sector. Het stoffige karakter is zo hardnekkig dat velen denken dat je alleen maar een computer nerd kan zijn als je dit leuk vindt. Gelukkig is dit steeds meer verleden tijd want de IT sector heeft juist heel veel te bieden! Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld is er een gigantische behoefte aan ICT’ers zoals jij, dus waar wacht je nog op?

Super relevant

Informatie technologie is een vakgebied wat niet stil staat. Grote interessante ontwikkelingen in de maatschappij zijn veelal ontstaan of gaande in dit vakgebied. Waar we vroeger niet eens nadachten over het hebben en gebruiken van een mobiele telefoon, zijn smartphones nu niet meer uit ons leven weg te denken. Dit soort ontwikkelingen zie je ook sterk terug in de ICT. Dit maakt het vakgebied heel dynamisch en relevant want deze ontwikkelingen vinden plaats in een maatschappij waar jij deel van uit maakt. Wanneer jij nieuwsgierig bent en graag nadenkt over de toekomst is dit vakgebied helemaal wat voor jou!

Veel doorgroeimogelijkheden

Binnen deze sector zijn veel kansen om door te groeien. Wanneer jij jouw beste beentje voorzet, excelleert in bepaalde vakgebieden en laat zien waartoe in jij in staat bent, zullen werkgevers dat snel opmerken. Wanneer je dit ook nog eens kan combineren met een goede kennis van de Engelse taal en ontwikkelde communicatie skills, ben jij een parel binnen deze markt. En daar wordt ook naar gehandeld. Zo bieden veel bedrijven mogelijkheden om verder te ontwikkelen en door te groeien. Op deze manier leer je veel en krijg je steeds meer verantwoordelijkheden die jouw baan nog leuker en uitdagender maken.  

Banen voor het oprapen

Vanwege de groeiende invloed en afhankelijkheid van digitale middelen is de vraag naar ICT’ers alleen maar aan het groeien. Zo zijn er o.a. veel Java vacatures die veel uitdaging bieden! De tekorten zijn dusdanig groot dat je als ICT’er heel snel een baan kan krijgen. Dit is een hele prettige positie waar in zit. Juist door de overvloed aan banen kun jij degene zijn die een beetje picky is. Locatie, type bedrijf en bedrijfsmentaliteit zijn daarom filters die jij gemakkelijk kan gebruiken om kritisch te zijn. Jouw selectie zal ondanks dat genoeg leuke mogelijkheden bevatten. 

Creatieve ICT’ers

Wie denkt dat het vakgebied van ICT’ers alleen maar systematisch en saai is, heeft het niet bij het rechte eind. Juist creativiteit is iets wat je goed kwijt kan in dit vakgebied. Nieuwe applicaties realiseren en vormgeven, problemen oplossen en nadenken over ingewikkelde materie nadenken vereist namelijk heel wat creativiteit.

Genoeg internationale mogelijkheden

De ICT sector is een vakgebied wat overal ter wereld aanwezig is. Of je nu de ambitie hebt om naar Japan, Mexico of Zuid-Afrika te gaan, overal zijn er wel ICT’ers nodig. Wanneer je goed Engels spreekt en eventueel ook een taal als Spaans kan je op veel plekken ter wereld aan de bak komen. Dit biedt veel perspectief als je graag een buitenland ervaring aan jouw CV wil toevoegen maar tegelijkertijd ook werkervaring op wil doen.

Wanneer jij overtuigd bent dat er wel een mooie job binnen de IT sector voor jou te vinden is, neem dan snel een kijkje bij Progress. Zij bieden toffe banen aan waardoor jij een vliegensvlugge start kan maken in de ICT wereld!

Previous «
Next »