Zowel fysiek als mentaal fit blijven in tijden van thuiswerken

  • Rogier
  • oktober 29, 2020
  • Comments Off
gezond thuiswerken

Tja, hoe houd je het vol? Wanneer komt het einde in zicht? Thuiswerken is wat de klok slaat. Reizen en geld verdienen lijkt even niet aan de orde. Doe je winst met tips op het gebied van gezond thuiswerken. Deze thuiswerken tips helpen je absoluut verder.

Elke dag even contact met collega’s

Wat we het meeste missen van kantoor is misschien wel het contact met onze collega’s. Even delen hoe het gaat met je schoonmoeder. Vertellen dat je van plan bent een andere auto te kopen. Gewoon even tussendoor bij de koffieautomaat of tijdens de lunchpauze. Blijf elkaar ontmoeten en zorg voor bijpraatmomentjes. Plan elke dag een ontmoeting. Dit kan bijvoorbeeld via Teams of via Zoom.

Gezonde werkhouding

Nu reizen en geld verdienen even niet aan de orde is, zit je veel op je eigen bureaustoel. Investeer in een goede stoel. Ga niet wekenlang op een houten stoel zitten. Dat is funest voor je ogen en voor je lichaam. Zorg voor een goede stoel en werk met een toetsenbord, een muis en een scherm. Wellicht is het mogelijk om je computer en bureaustoel van het werk op te halen en thuis te gebruiken? Kan dat niet, investeer dan zelf. Je lijf zal je dankbaar zijn.

Blijf bewegen

Maak een schema voor jezelf. Als je bedenkt dat je meer wilt bewegen, dan gebeurt dat niet automatisch. Kies daarom voor vaste tijden. Beweeg bijvoorbeeld tijdens elke pauze. Kies daarnaast nog ongeveer 2 of 3 andere vaste momenten waarop je even een aantal work-outs doet. Je zult merken dat je concentratie daardoor verbetert. Uiteraard is het ook goed voor je lijf.

Duidelijk einde van werkdag

Dit is een van de belangrijkste thuiswerken tips: stop op een bepaald moment met werken. De laptop en je mobiel heb je ’s avonds ook nog bij je. Het is verleidelijk om nog even dat ene appje van die collega te beantwoorden. Die belangrijke klant is wellicht ook blij als je nog even meekijkt naar dat lastige probleem. Kies echter voor gezond thuiswerken en sluit je werkdag af. Het is nog beter om ’s avonds je smartphone helemaal weg te leggen. Dit is goed voor je mentale en fysieke gesteldheid. Ook komt het je nachtrust zeker ten goede. Pak een boek of maak nog een ontspannende wandeling.

Previous «
Next »