De juiste relatiegeschenken uitkiezen

  • Kwaliteit
  • oktober 14, 2022
  • Comments Off
relatiegeschenken

Het kiezen van de juiste relatiegeschenken kan lastig zijn. Er is tegenwoordig zoveel keuze. Uiteraard wil je dat het geschenk goed ontvangen wordt en gebruikt gaat worden. Niet elk geschenk zal namelijk raak zijn en kan soms ook negatief uitpakken. Maar hoe kies je dan de juiste relatiegeschenken uit voor je zakelijke relaties? We vertellen je er meer over. 

De gelegenheid

Als eerst is het belangrijk om na te denken op wat voor momenten je de relatiegeschenken wilt geven. Wordt het een alledaags iets of wordt het iets speciaals? Indien je de relatiegeschenken in speciale gevallen wilt geven, dan kun je als werkgever iets groter uitpakken dan normaal. Voor een bedrijf bevat een jaar namelijk een aantal speciale gelegenheden. Denk hierbij aan beurzen, feestdagen, bijzondere bijeenkomsten of een opening van een bedrijf. Vrijwel elk bedrijf die op een beurs aanwezig is, heeft visitekaartjes bij de hand die ze kunnen uitdelen. Maar dit hoeft niet perse in de vorm van kaartjes te zijn, dit kunnen ook relatiegeschenken in een andere vorm zijn. 

Verschillende soorten relatiegeschenken

Relatiegeschenken bestaan in verschillende soorten en maten. Voor iedere branche is er eigen wel een passend geschenk te vinden. Er zijn ook genoeg algemene mogelijkheden voor een relatiegeschenk die niet specifiek gerelateerd zijn aan een bepaalde branche. 

Algemene relatiegeschenken

Als bedrijf wil je natuurlijk dat de relatiegeschenken gebruikt zullen worden. Vooral als deze bedrukt is met het logo van het bedrijf. Algemene relatiegeschenken die vrijwel altijd goed vallen zijn bijvoorbeeld: pennen, USB sticks, stress ballen en powerbanks. Je zou er ook voor kunnen kiezen voor aanstekers bedrukken. Wanneer dit door je zakelijke relatie veel gebruikt gaat worden, dan zal het effect gaan hebben. Elke keer wanneer het product namelijk gezien of gebruikt wordt, komt jouw bedrijfsnaam of logo weer naar voren. Dit zorgt voor herhaaldelijke interacties met jouw bedrijf. Hierdoor is de kans groter dat deze klant of een andere zakelijke relaties vaker en sneller terugkomen naar jouw bedrijf. 

Speciale relatiegeschenken

Door het jaar heen zijn er verschillende geefmomenten voor relatiegeschenken. Ben je van plan om de relatiegeschenken op bijzondere gelegenheden te geven Dan komt een luxere relatiegeschenk beter van pas. Vooral het einde van het jaar is een geschikt moment hiervoor. Op dit soort momenten kun je je waardering aan je zakelijke relaties laten blijken en hun fijne feestdagen wensen door middel van een luxe relatiegeschenk.

Previous «
Next »