• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Dingen die in Nederland bijzonder goed geregeld zijn

Dingen die in Nederland bijzonder goed geregeld zijn

  • Kwaliteit
  • mei 5, 2021
  • Comments Off
goed geregeld in nederland

Er zijn in Nederland een heleboel dingen goed geregeld. We klagen allemaal graag, maar toch is dit echt waar. We vergeten het af en toe alleen eventjes. Daarom mogen de voordelen van in Nederland wonen best wel eens in het zonnetje worden gezet. Je kunt daarom hieronder een aantal zaken vinden die in het buitenland lang niet altijd vanzelfsprekend zijn, maar waarvan het wel heel erg fijn is dat je er op kunt rekenen. Ben je nu benieuwd geworden welke dingen dat zijn? Lees dan gauw door, we vertellen het je graag!

Sociaal vangnet wanneer je niet kunt werken

In veel landen betekent niet werken ook dat je geen inkomsten hebt. In Nederland zijn er juist allemaal wetten en regels om er voor te zorgen dat je die wel hebt, en ook dat je weer terug aan het werk kunt gaan. Denk aan re integratie 1e spoor en 2e spoor bijvoorbeeld, maar ook het uitkeringsstelsel en de vele wetten en regels waarmee werknemers worden beschermd tegen werkgevers die hen proberen uit te buiten. 

Het zorgstelsel

Ook het zorgstelsel is iets waar je ontzettend blij mee mag zijn als je in Nederland woont! We kunnen er wel eens over klagen dat we ons eigen risico moeten betalen, maar wanneer je uitgebreid behandeld moet worden voor een ziekte in bijvoorbeeld de VS, kan je dat een leven lang in de schulden storten. In Nederland is zo’n situatie ondenkbaar en blijft zorg altijd toegankelijk voor iedereen. Daar mogen we best trots op zijn!

Verzekeringen

Verzekeringsmaatschappijen moeten zich aan relatief strenge regels houden in Nederland, waardoor je als consument beter beschermd bent. Bovendien zijn sommige verzekeringen, zoals een zorgverzekering en een WA verzekering voor je voertuig, verplicht. Dit voorkomt grote financiële problemen wanneer je een ongeluk veroorzaakt of ernstig ziek wordt, wat natuurlijk super prettig is. 

Openbare voorzieningen

Ook de openbare voorzieningen zijn goed geregeld in Nederland. Goed onderhouden infrastructuur, openbaar vervoer, publiek toegankelijke gebouwen en een netjes verzorgde openbare ruimte zijn allemaal zaken waar we dagelijks gebruik van kunnen maken.

Goed voor elkaar toch?

Als we het zo even kort op een rijtje zetten zoals hierboven, dan vinden wij dat we het best goed voor elkaar hebben hier in Nederland! Wat vind jij? Ben je net zo tevreden of vind je dat er nog een heleboel dingen beter kunnen? Perfect bestaat natuurlijk niet, maar we vinden wel dat het hier vergeleken met andere landen vrij goed geregeld is.

Previous «
Next »