5 tips voor het verzinnen van een nieuwe bedrijfsnaam

  • Rogier
  • februari 7, 2020
  • Comments Off
tips voor het verzinnen van een nieuwe bedrijfsnaam

Je bent van plan een bedrijf op te richten: je hebt een business plan, je weet precies waar je heen wilt – maar je moet nog een bedrijfsnaam bedenken. Veel beginnende ondernemers denken dat het verzinnen van een goede bedrijfsnaam een detail is, maar het tegendeel is waar. De naam die je kiest heeft immers een groot effect op de uitstraling en geloofwaardigheid van je onderneming.

Weet je niet zo goed hoe je een nieuwe naam moet vinden? Gebruik dan de onderstaande tips en de zoektocht naar een goede bedrijfsnaam wordt meteen zoveel gemakkelijker!

De beste tips voor het verzinnen van een nieuwe bedrijfsnaam

1. Duidelijkheid is alles

Een van de beste manieren om snel een goede naam te vinden voor je bedrijf, is je activiteiten altijd in het achterhoofd te houden. Als je bijvoorbeeld websites maakt voor andere bedrijven, kan je het woord ‘Design’ in je naam verwerken. Op die manier krijgen mensen die je naam zien meteen een beeld op wat je precies te bieden hebt. En dat zal je bereikbaarheid en succes alleen maar ten goede komen!

2. Maak het persoonlijk

Hoewel niet alle soorten bedrijven er baat bij hebben om persoonsnamen te gebruiken bij het opstellen van een ondernemingsnaam, kan het in bepaalde gevallen zeker een sterkte zijn. Vooral als het gaat om een familiebedrijf, dat bezoekers en potentiële klanten wil overtuigen met een persoonlijke, toegankelijke en menselijke aanpak, is dat interessant. ‘Van Janssens Gevelwerken’ klinkt bijvoorbeeld erg amicaal en gewoontjes – en voor bepaalde kleine, plaatselijke bedrijven is dat juist positief.

3. Compact maar wel doeltreffend

Vervolgens mag het gezegde ‘meer is minder’ niet onderschat worden bij de zoektocht naar een nieuwe bedrijfsnaam. Een bedrijfsnaam bedenken kan immers al snel een complexe bezigheid worden, waarbij men op zoek gaat naar de meest ingewikkelde of technische woorden om de aard van het bedrijf goed weer te geven. In bepaalde gevallen is het gebruik van één of twee worden, of bijvoorbeeld een afkorting, de beste manier om de aandacht te trekken. Maak je het veel langer, dan oogt je bedrijfsnaam snel slordig en onaantrekkelijk!

Een goede bedrijfsnaam als basis voor een succesvol bedrijf

Bovenstaande tips voor het verzinnen van een nieuwe bedrijfsnaam zijn natuurlijk nog maar het begin. Het succes van je onderneming zal nooit helemaal afhangen van welke naam je kiest, maar het kan in elk geval geen kwaad om er extra aandacht aan te besteden!

Previous «
Next »