Met deze tips schrijf je het perfecte CV

  • Kwaliteit
  • februari 24, 2020
  • Comments Off

Een goed CV kan ervoor zorgen dat jij net even dat streepje voor hebt op de andere sollicitanten. Maar hoe schrijf je een goed CV? Deze tips gaan ervoor zorgen dat jouw CV straks gelijk in het oog springt.

1. Opmaak

Het eerste wat in het oog springt als een recruiter je CV bekijkt, is de opmaak. Het is belangrijk om voor een opmaak te kiezen die bij het bedrijf past waar je solliciteert. Bij een corporate bedrijf kies je voor een strakke en zakelijke opmaak. Bij een jonge, creatieve startup kun je voor een wat lossere en speelse opmaak kiezen. Je kunt je natuurlijk zelf helemaal uitleven om de perfecte opmaak te kiezen, maar je zou ook kunnen kiezen voor een CV template. Met een CV template hoef je alleen nog je gegevens in te vullen op de juiste plek. Ook bestaan er tools die je gehele CV opstellen. Zo hoef je niet zelf te puzzelen hoe en waar jouw gegevens in een template passen. Met een dergelijke tool kun je je CV opstellen door je gegevens in te vullen, waarna er vervolgens een compleet CV uitrolt.

2. Inhoud

Er zijn verschillende manieren om een CV in te richten. De volgende zaken moeten minimaal terugkomen op je CV:

  • Persoons- en contactgegevens
  • Werkervaring (de meest recente werkervaring zet je bovenaan)
  • Opleidingen (op volgorde van relevantie voor de vacature)
  • Vaardigheden (zoals publicaties, prestaties en aanvullende kennis)
  • Nevenactiviteiten (zoals vrijwilligerswerk)
  • Interesses en hobby’s

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een kort stukje over jezelf te schrijven, referenties toe te voegen of je taalbeheersing te vermelden.

3. Het perfecte CV

Wanneer je CV is gevuld met alle benodigde gegevens is het goed om nog even na te gaan of je CV niet te lang is. Afhankelijk van de functie en je werkervaring wordt aangeraden om je CV niet langer dan 1 of 2 pagina’s te maken. Ook is het goed om je CV uit te printen zodat je kunt zien hoe het er op papier uit ziet. Laat hem even liggen en bekijk hem later nog eens zodat je er met een frisse blik misschien nog wat aan kan verbeteren. Iemand anders je CV laten lezen is ook een goede manier om net even wat extra feedback te krijgen. De laatste tip is om je CV op te slaan als PDF-bestand. Zo kan de tekst niet verspringen als de recruiter je CV opent met een andere tekstverwerker dan die jij hebt gebruikt.

Previous «
Next »