Een baan vinden die bij jou past

  • Kwaliteit
  • februari 22, 2023
  • Comments Off

Wanneer je een baan hebt die bij jou past, ervaar jij waarschijnlijk veel meer plezier bij het werk. Een succesvolle carrière komt dan ook veel meer voor bij mensen die voldoening uit hun werk halen. Jarenlang je beste beentje voor zetten voor een bedrijf is erg lastig als jij je werk niet leuk vindt. Burnouts en andere klachten komen veel eerder voor bij mensen die hun werk niet leuk vinden om te doen. Herken jij jezelf hierin en denk jij dat je toe bent aan iets nieuws en iets heel anders? Dan kun je via bijvoorbeeld de VerdoWerkt website kijken naar vacatures bij jou in de buurt die aansluiten bij jouw behoeften en competenties. Zo vind je veel sneller een baan die wél bij jou past en die jij wél leuk vindt.

Wat is voor jou belangrijk in een werkgever?

Wil jij een nieuwe baan zoeken? Bepaal dan eerst wat voor jou belangrijke dingen zijn waar een werkgever aan moet voldoen. Wat zoek jij in een nieuwe baan en wat vind jij dat een werkgever hieraan kan bijdragen? Door een lijst met jouw persoonlijke voorkeuren te maken heb je een goed overzicht van waar jij naar op zoek bent. Veel werkgevers en beroepen zullen al snel afvallen als jij deze lijst hebt opgesteld. De zoektocht naar de perfecte baan is dan een stukje makkelijker dan eerst. 

Wat zijn jouw vaardigheden en wat is je persoonlijkheid

Bij iedere persoonlijkheid en bij elke vaardigheid is er een baan die hierbij past. Iedereen verschilt van elkaar en mensen kunnen niet dezelfde dingen. Bedenk voor jezelf wat jouw sterke en zwakke punten zijn en wees hier ook erg eerlijk in. Het heeft geen zin om zoveel moeite te doen om vervolgens weer bij een baan uit te komen waar jij niet gelukkig bent. Wanneer jij een baan kunt vinden die bij jou persoonlijkheid aansluit, zul jij hier veel sneller plezier in ervaren. Verder moeten de taken die jij gaat uitvoeren bij je nieuwe baan ook passen bij jouw eigen vaardigheden. Op het moment dat jij te veel moeite moet doen voor het uitvoeren van je werk – omdat je dit eigenlijk niet aan kunt – wordt het heel zwaar om dit lang vol te houden.

Wat kun jij met jouw opleiding doen?

Voordat je gaat kijken naar bijvoorbeeld vacatures in Nijmegen, moet jij erachter komen wat jij allemaal kunt doen met jouw opleiding. Naast de opleiding die je hebt gedaan speelt de werkervaring die jij hebt ook een grote rol. Met bepaalde banen is het niet mogelijk om deze uit te voeren als jij hier niet de juiste opleiding voor hebt gedaan. Jouw werkervaring in dit gebied kan dan wel helpen en beslissen of jij het werk kunt gaan uitvoeren. Het is dan ook belangrijk om je te verdiepen in de dingen die jij kunt doen met jouw diploma en werkervaring. Maak een lijst met alle mogelijkheden. Zo krijg je een goed overzicht van alle dingen die je kunt gaan doen. Daarna kun je op zoek gaan naar de meest geschikte vacatures in jouw omgeving.

Previous «
Next »