• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Ontspannen vergaderen in een vergaderruimte in Amsterdam

Ontspannen vergaderen in een vergaderruimte in Amsterdam

  • Kwaliteit
  • mei 29, 2018
  • Comments Off

Vergaderen

Er wordt heel wat af vergaderd. Vergaderen draagt bij aan een goede werksfeer, collegialiteit en zorgt er bovendien voor dat meningen kunnen worden geventileerd. Een goede vergaderlocatie zorgt ervoor dat er ontspannen kan worden overlegd over één of meerdere belangrijke onderwerpen.

Soms lijkt het alsof er met vergaderen een hoop tijd wordt verdaan, maar wanneer je uiteindelijk het vergaderdoel hebt behaald, is het zeker een zinvolle tijdsbesteding geweest. Het is belangrijk om vooraf aan het overleg, deze vergaderdoelen te stellen. Te denken valt aan bijvoorbeeld: het doen van mededelingen, instructies, het nemen van beslissingen, het verzamelen van informatie, het maken van plannen en het onderling afstemmen van inzichten en ervaringen. Daarnaast heeft vergaderen ook een versterkende werking voor de saamhorigheid en de teamspirit.

Belangrijke aandachtspunten tijdens het vergaderen

Door rekening te houden met een aantal aandachtspunten, kan ervoor worden gezorgd dat het vergaderdoel wordt behaald:

Zorg voor rust tijdens de vergadering. Vermijdt harde muziek of flitsend licht. Bedenk je dat vergaderen geen bedrijfsuitje is, maar een serieuze bijeenkomst.

Zorg dat er altijd één persoon aan het woord is. Laat anderen uitspreken, voordat de volgende aan het woord komt.

Het is aan te raden de voorzitter van de vergadering, na elk behandeld punt, het zojuist besproken onderwerp samen te vatten. Dit geeft duidelijkheid naar alle aanwezigen.

De voorzitter zorgt ervoor dat de agenda wordt gevolgd.

Het is belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om zijn woordje te doen. Probeer tijdens het vergaderen niet te ver uit te wijken van het hoofddoel, want dit kan de vergadering onnodig lang laten duren.

Een bijzondere vergaderruimte in Amsterdam

Vergaderen kan natuurlijk in een ruimte binnen het eigen bedrijf, maar ook in een stijlvolle vergaderruimte in Amsterdam. Dit kan een absolute meerwaarde hebben voor de beleving bij de collega’s. Amsterdam als stralend middelpunt van Nederland biedt uitstekende mogelijkheden als vergaderlocatie op een centraal punt in ons land. Aangezien een goed gesprek of overleg alleen kan slagen, als je niet te veel te maken krijgt met randzaken of andere afleidende factoren. Een goede vergaderruimte in Amsterdam kan daarom een uitkomst bieden. Sommige grote bedrijven hebben meerdere locaties in Nederland, waardoor het handig is om centraal in het land af te spreken voor een gezamenlijk overleg. Een mooie stijlvolle vergaderlocatie in Amsterdam is in dit geval dè oplossing voor een zorgeloos overleg met mensen die vanuit het hele land moeten komen.

Tegenwoordig poppen kleine internetbedrijven op als paddenstoelen uit de grond. Kenmerkend voor dit type bedrijven is dat ze niet in het bezit zijn van een eigen bedrijfspand. Werknemers werken veelal vanuit huis en communiceren met elkaar via het internet. Een vergadering over het internet lijkt minder effectief te zijn, dan een vergadering waarbij alle desbetreffende personen in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Wanneer kleine internetbedrijven, grote en belangrijke beslissingen moeten maken, is het raadzaam een overleg in te plannen in een vergaderruimte in Amsterdam. Centraal vanuit het gehele land en bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

In Amsterdam zijn heel wat verschillende vergaderruimtes beschikbaar. Er zijn bijvoorbeeld vergaderruimtes aan de Amstel of tegenover het rijksmuseum. Het is aan het bedrijf of ze liever midden in de binnenstad willen zitten of juist aan de rand van de stad. Elke vergaderlocatie wordt zo ingericht dat iedereen zich er op zijn gemak voelt. Om volledig zonder zorgen te kunnen vergaderen, biedt vrijwel iedere vergaderruimte in Amsterdam de mogelijkheid om te lunchen of te dineren. Vaak vindt dit eetmoment voor het overleg of juist na de vergadering plaats. Als een vergadering onverhoopt lang duurt, kan er ook een eetpauze worden ingelast. Vooraf kan er worden afgesproken dat er tijdens het vergaderen hapjes en drankjes worden geserveerd. Informeer bij de vergaderlocatie naar de mogelijkheden.

Previous «
Next »