Dit is wat je moet weten over payrolling

  • Kwaliteit
  • februari 28, 2021
  • Comments Off
waarom payroll handig kan zijn

Een payrollorganisatie is een organisatie waar steeds vaker mee wordt samengewerkt, de term kan je hierdoor vast bekend in de oren klinken. Heb je interesse in payrolling? Maar weet je nog niet precies wat het inhoudt en wil je daar meer informatie over krijgen? Dat kan! Wij vertellen namelijk meer over payrolling in deze blog.

Je takenpakket wordt een stuk kleiner

Omdat een payrollorganisatie veel werk uit handen neemt kan het een echte toevoeging zijn aan jouw bedrijf. De organisatie neemt namelijk taken over, waardoor jij meer tijd overhoudt. Deze tijd kan je uiteindelijk besteden aan taken die al een tijd op de stapel liggen. Daarnaast kan je meer tijd besteden aan taken die jij het leukst vindt om te doen. Energie halen uit je werkzaamheden is namelijk zeer belangrijk. Een van de taken die een payrollorganisatie uit handen neemt is de administratie van het personeel. Het kan altijd gebeuren; een medewerker die ziek wordt. Vaak is het maar een griepje, maar helaas kan het soms ook erger zijn waardoor ze voor een lange tijd niet inzetbaar zijn. Als dit het geval is worden de medewerkers arbeidsongeschikt verklaard, en kan het zijn dat je tot 12 jaar door moet betalen. Dit is niet meer het geval als de werknemer onder het contract staat van de payrollorganisatie.

Contracten

Via een payroll bedrijf is het makkelijk om flexibel te zijn met je personeel. In de wet staat dat je normaliter drie verschillende contracten binnen drie jaar mag aanbieden. Na drie jaar moet jij de werknemer in vaste dienst nemen. Met een payrollorganisatie is dit niet het geval, je zit namelijk niet vast aan een contract waardoor er meer flexibiliteit is.

Hierdoor is er meer flexibiliteit

Dat er verschillende contracten zijn ligt niet aan de bedrijven, als bedrijf zijnde kan je niet een eigen contract bedenken, je moet nog steeds rekening houden met het CAO. Een payrollorganisatie heeft een ander CAO, het CAO van ABU. Als je dus een paar medewerkers onder contract hebt bij de payrollorganisatie kan het zijn dat uiteindelijk de arbeidsvoorwaarden verschillen met de arbeidsvoorwaarden van je eigen werknemers.

Zo gemakkelijk stap je over naar payrolling

Payrolling is een fenomeen waar je zeker veel voordelen van hebt. Maar voor dat je een contract aan gaat is het handig om alles te weten, daarom kunnen wij ons voorstellen dat je misschien nog een vraag hebt of meer informatie wilt. Dat kan! Op www.payrollselect.nl staat een uitgebreide uitleg over payrolling!

Previous «
Next »