Een subsidie aanvragen: Eurostars

  • Kwaliteit
  • februari 28, 2021
  • Comments Off
eurostars subsidie

Wil jij kans maken op een bepaalde subsidie, namelijk de Eurostars subsidie, maar weet je nog niet helemaal precies wat dit is en hoe het aanvragen werkt? Eurostars is een initiatief van Eureka en de Europese commissie. De eurostar subsidie is bedoeld om de ontwikkeling en groei van kleine bedrijven te stimuleren. Dit geldt soms ook voor andere organisaties wanneer zij willen anticiperen op het Eurostars project. Wie en wanneer heeft recht op deze subsidie? Het bedrijf moet bezig zijn met onderzoeken rondom grensoverschrijdend Research & Development. De subsidie kan aangevraagd worden als je in een van de 36 eurostars landen woont, daarnaast moet je minimaal met een partij  samenwerken uit minstens 1 Eurostar-land. Meer informatie vind je hier.

Hoe start je de procedure van het aanvragen?

Hoe gaat alles precies in zijn werk? Allereerst moet je je aanmelden  op de internationale website van Eurostars. Daar kun je je voorstel indienen bij het Eurostars secretariaat. Je moet het volgende wel toevoegen bij je aanvraag: jaarverslagen van de afgelopen twee jaar en voor een net beginnend bedrijf is een businessplan nodig. Als je de aanvraag hebt ingediend beoordeeld een onafhankelijk internationaal panel het project. Is de uitslag positief? Dan kan je een nationale subsidie aanvragen. Het kan zijn dat je na de aanvraag nog wordt gebeld met vragen over de begroting van jouw project, dus wees daar voorbereid op. Je antwoord krijg je binnen een aantal werkdagen. 

Raadpleeg de specialisten van Eurostars

Wil je graag kans maken op de Eurostars subsidie, maar heb je allereerst nog veel meer vragen hierover? Bekijk dan eens de partij Hezelburcht. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in subsidies en kunnen je van alles erover vertellen. Je vindt hier dus niet alleen meer informatie over de Eurostars subsidie, maar naar veel meer andere subsidies. Advies nodig? De specialisten van Hezelburcht kunnen jou gedurende een proces ondersteunen en adviseren. Hierdoor heb jij wellicht een grotere kans op het krijgen van een subsidie.. Het kan zijn dat de Eurostars subsidie niet helemaal bij je project past, gelukkig heeft Hezelburcht meer subsidies op de website staan, op zowel Europees als nationaal niveau. Laat je inspireren.

Previous «
Next »