Deze soft skills moet je als moderne manager bezitten

  • Rogier
  • november 13, 2020
  • Comments Off
skills die een leider bezit

De perfecte manager bestaat misschien niet. Maar één die de perfectie benadert wél. Een goede leider heeft harde vaardigheden en kennis nodig. Maar wist je dat ook soft skills deel uitmaken van de skills die een leider bezit? Enkel een combinatie van beide zorgt voor een hoge productiviteit op de werkvloer. Welke soft skills de perfecte manager dan wel moet hebben, lees je hieronder.

Spreken is zilver, zwijgen is goud

Betweterigheid mag geen deel uitmaken van de skills die een leider bezit. Spreek niet steeds zelf, maar luister naar je personeel wanneer iemand advies geeft of een probleem signaleert. Sta open voor nieuwe ideeën en laat je gesprekspartner genoeg aan het woord, zodat hij of zij je aandacht voelt en het geen eenzijdig gesprek wordt.

Een glimlach kost geen geld

Vriendelijkheid werkt. Dit wil niet zeggen dat je persoonlijk moet worden en geen duidelijke grenzen mag stellen. Wanneer iemand vriendelijk aangesproken wordt, is die gemotiveerder om de taak tot een goed einde te brengen.

Inleving graag!

Kritiek geven, minder leuke boodschappen overbrengen: het behoort tot de taken van een manager. Doe dit echter tactvol en met het nodige respect. Leef je in de situatie van de ander in en help meedenken in zijn of haar plaats.

de-perfecte-manager

Zeg het met je hele lichaam

Wil je serieus genomen worden als manager? Laat dan niet enkel je mond spreken. Zeg het met je hele lichaam. Dit straalt zelfvertrouwen uit en zorgt ervoor dat je respect uitstraalt. Geef geen nerveuze signalen met je handen en hou te allen tijde oogcontact wanneer je met iemand aan het spreken bent.

Een goede moraal is goed voor het verhaal

Jij als leidinggevende bent de persoon bij uitstek om de moraal binnen het bedrijf hoog te houden. Hou iedereen op de hoogte van wat er reilt en zeilt. Een compliment van tijd tot tijd kan geen kwaad. Geef perspectief en doorgroeimogelijkheden aan je personeel en zorg ook eens voor een traktatie.

Wedden dat bovenstaande tips zorgen voor een hoge productiviteit?

Previous «
Next »