Het voorkomen van files dankzij het nieuwe werken

  • Kwaliteit
  • maart 27, 2017
  • Comments Off

Het nieuwe werken is een verzamelnaam van verschillende oplossingen om effectiever en efficiënter te kunnen werken. Dankzij de komst van het internet kunnen veel werkzaamheden op afstand uitgevoerd worden. Hierdoor is het makkelijker geworden om flexibel te werken. Flexibel werken brengt veel voordelen met zich mee. We vertellen u graag meer over deze voordelen.

Files ontwijken dankzij flexibele werktijden

Het bepalen van de eigen werktijden is een groot voordeel van flexibel werken. Dankzij deze mogelijkheid wordt het makkelijker om werk en privé met elkaar te combineren. Nog een bijkomend voordeel van het hebben van flexibele werktijden is de mogelijkheid om files te ontwijken. Filerijden is een dagelijkse frustratie van werkend Nederland. Omdat er rekening gehouden moet worden met filerijden, gaan veel werkende mensen veel vroeger de deur uit dan wanneer er geen kans op files zou zijn. Soms zijn ze, door het ontstaan van files, een uur langer onderweg dan normaal. Voordat de werkdag begonnen is, zijn werknemers al veel reistijd kwijt. Deze tijd had beter besteed kunnen worden aan andere zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hobby’s of aan het gezin. Dankzij flexibele werktijden hebben werknemers te mogelijkheid om files te ontwijken, waardoor ze meer tijd overhouden voor zichzelf of om extra werkzaamheden uit te voeren. Het is dus een echte win-winsituatie.

Files ontwijken en het verminderen van filevorming

Wanneer iedereen gebruik zou maken van het nieuwe werken, zullen er in de toekomst veel minder files ontstaan. Omdat iedereen op andere tijden naar zijn of haar werk gaat, zal de stroming auto’s geleidelijker over de dag verdeeld worden. Op dit moment is de grootste piek ’s ochtends en een het einde van de middag omdat dat de reguliere werktijden zijn. Ook wanneer er vaker een dagje thuis gewerkt wordt, hoeven er minder mensen de weg op. Het nieuwe werken zal een positieve verandering teweegbrengen waardoor ons gehele welzijn positief beïnvloed zal worden.

Previous «
Next »