• Homepage
  • >
  • Ondernemen
  • >
  • Hoe kun je als tattoo shop eigenaar jouw tattoo afspraken het beste organiseren?

Hoe kun je als tattoo shop eigenaar jouw tattoo afspraken het beste organiseren?

  • Kwaliteit
  • april 17, 2024
  • Comments Off
tattoo afspraken organiseren

Bij het leiden van een tattoo shop komt ontzettend veel kijken. In de eerste plaats ben je er natuurlijk om mensen blij te maken met schitterende nieuwe tattoos, waar ze jarenlang van zullen genieten. Daarnaast ben je ook gewoon een ondernemer en heb je als doel om je bedrijf goed te laten renderen. Het is dus slim om te kijken naar de mogelijkheden om bepaalde processen binnen je studio te vereenvoudigen. Het beste kun je dit doen door digitalisering. Natuurlijk betekent dat niet dat je een robot neerzet voor het tatoeëren, maar zaken als afspraken inplannen kunnen uiteraard wel worden gedigitaliseerd. Hiervoor bestaat ontzettend handige tattoo software.

Eenvoudig afspraken maken

Een tattoo CRM is software die speciaal voor jouw branche is ontwikkeld. Vanuit enorm veel ervaring met de bedrijfsvoering in tattoo studio’s is er een tool ontwikkeld voor optimaal customer relationship management. Hiermee steek je ver boven andere studio’s uit en ben je toegankelijker voor je klanten. Zij kunnen heel eenvoudig op elk gewenst moment een afspraak bij je inplannen. Ook voor jou brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Je hebt bijvoorbeeld altijd en overal inzicht in je afspraken. Daarnaast kun je ook in één oogopslag zien hoe vaak de klant al in je tattoo shop geweest is en of hij of zij al een aanbetaling heeft gedaan. Voor je tattoo artists is een tattoo CRM ook ontzettend handig. Zij kunnen zelf aangeven op welke dagen en dagdelen ze in de shop aanwezig zijn. Klanten die specifiek door een bepaalde tatoeëerder behandeld willen worden, kunnen zo nog gemakkelijker zien op welke momenten dit mogelijk is. Je brengt als het ware vraag en aanbod dichter bij elkaar.

Reduceer uitval van klanten

Ook voor het regelen van betalingen is een tattoo CRM ideaal. Zo kun je onder meer bepaalde standaarden instellen met betrekking tot borg. Het is dan mogelijk om de afspraak pas definitief te maken, zodra de borg betaald is. Ook heb je altijd inzicht in eerdere betalingen en nog openstaande bedragen. Verder kun je via het CRM eenvoudig reminders naar je klanten sturen, bijvoorbeeld voor hun afspraak of als ze nog aanvullende gegevens moeten doorgeven. Dit zorgt voor een reductie van geannuleerde afspraken en van mensen die überhaupt niet bij hun afspraak komen opdagen. Kies dus vandaag nog voor speciale tattoo CRM software voor jouw shop. Zo kun je je tattoo afspraken optimaal organiseren. De software is volledig cloudbased en is hierdoor toegankelijk vanaf je smartphone, laptop, tablet en desktop. Maak dus snel een account en kies uit verschillende pakketten de ideale optie voor jouw studio.

Previous «
Next »