Jezelf verdedigen tegen een letselschade claim

  • Kwaliteit
  • november 22, 2017
  • Comments Off

Heeft een andere partij door jouw fout schade opgelopen? Dan zal dat hoogstwaarschijnlijk resulteren in een letselschade claim. Zo’n letselschade claim kan soms ongeziene proporties aannemen en dus zal het vaak een noodzaak blijken om niet zomaar akkoord te gaan met iedere claim. Het recht van verdediging, weet je nog wel?

Voorkom torenhoge letselschade claims

Wanneer de andere partij een letselschade advocaat onder de arm neemt, dan kunnen de letselschade claims nogal fors oplopen. Voor materiële schade is er immers zelden een discussie, maar als de advocaat ook met psychische schade op de proppen komt – is het altijd wel voer voor hevig verweer. Dat is ook logisch, want hoe bepaal je nu een schadevergoeding voor ‘het niet meer buiten durven komen eenmaal het donker is’ of ‘zich niet meer in het verkeer durven begeven’. De advocaat zal meestal op zoek gaan naar eerdere uitspraken in soortgelijke zaken en zijn claim hierop baseren. Natuurlijk zijn er mogelijks gunstigere uitspraken die jij in jouw verdediging kan aanhalen. Soms kan de letselschade claim met enkele duizenden euro’s gemilderd worden door zichzelf adequaat te laten verdedigen.

Mogelijks moet jij niet (alleen) betalen

Vooraleer er sprake is van aansprakelijkheid moet er een zogenaamde fout zijn. Die fout is soms duidelijk, maar soms ook niet. Als je die fout kan weerleggen, dan zal je helemaal niet aansprakelijk zijn. Specialistenwerk voor een letselschade advocaat, maar mogelijks zal je dus geen eurocent hoeven te betalen.

Ook kan er soms sprake zijn van gedeelde aansprakelijkheid. Zo kan je bijvoorbeeld wel dronken achter het stuur gekropen zijn en een ongeval veroorzaakt hebben, waardoor jouw verzekeraar de eventuele uitgekeerde sommen terug zal vorderen, maar nog steeds hoef jij niet alleen aansprakelijk te zijn. Zo kan het ongeval bijvoorbeeld eerder veroorzaakt zijn door een slechte staat van de weg. In dat geval kan zelfs de gemeente mee aansprakelijk gesteld worden en gedeeltelijk moeten opdraaien voor de letselschade claim.

Kies altijd voor een letselschade advocaat

Of je nu zelf letselschade oploopt of een claim in jouw richting ziet geponeerd worden: een gespecialiseerde advocaat is nooit een luxe. Zo’n advocaat kent alle kneepjes van het vak en zal steeds het maximale uit het dossier trachten te halen. Je niet laten bijstaan door een advocaat? Dat lijkt wel gekkenwerk.

Previous «
Next »