Het organiseren van een evenement op een externe locatie

  • Kwaliteit
  • november 30, 2017
  • Comments Off

Een evenement organiseren kan een hele klus zijn. Je krijgt tenslotte maar één keer de kans om een eerste indruk neer te zetten en die kan dus maar beter goed zijn. Om in één keer een goede indruk achter te laten geef ik je in deze blog een aantal handige tips die jou moeten helpen bij het organiseren van een top evenement op een externe locatie.

Maak goede afspraken

Aangezien je een evenement gaat organiseren op een externe locatie kun je natuurlijk gebruik maken van de expertise van deze locatie. Een beetje evenementenlocatie organiseert meer dan 200 evenementen, congressen en seminars per jaar. Dan snap je natuurlijk wel dat zij je kunnen helpen bij het organiseren van een evenement. Maak dus goede afspraken en schakel natuurlijk de hulp in van deze locatie.

Denk ook aan de catering

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Een goede catering is niet alleen lekker, maar sluit vooral perfect aan bij de gasten die op je evenement afkomen. Dus maak goede afspraken met je congreslocatie over het type catering dat je inkoopt. Het kan natuurlijk zo zijn dat er mensen op je evenement afkomen die een bepaalt geloof aanhangen of een bepaalde allergie hebben. Dan is het wel handig om een catering te hebben die hierbij aansluit.

De geografische locatie

Een andere belangrijke factor is de geografische locatie van de evenementenhal. Een goede locatie is gemakkelijk te bereiken via zowel de auto als met de trein en ligt niet onnodig ver van de vertrekplaatsen vandaan van je gasten. Een goede manier om de allerbeste locatie uit te kiezen voor je evenement is door middel van een kaart van Nederland. Prik met punaises de vertreklocaties van je gasten op de kaart en span vervolgens draadjes tussen deze prikkers. De plek waar de meeste draadjes kruisen is de ideale plaats voor jouw volgende evenement.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het organiseren van een evenement. Bedenk je goed dat je maar één keer een goede indruk kunt maken!

Previous «
Next »