Waarom HR medewerkers onmisbaar zijn voor jouw organisatie

  • Kwaliteit
  • december 30, 2021
  • Comments Off
hr

HR: gelukkig hoef je niet het wiel uit te vinden

Ben jij benieuwd waarom HR medewerkers onmisbaar zijn binnen jouw organisatie? HR medewerkers vervullen een belangrijke taak binnen het bedrijf. Zo fungeren ze niet alleen als brug tussen medewerkers en het bedrijf, maar geven ze ook waardevol HR advies. In dit artikel vertellen wij je wat HR medewerkers voor jouw organisatie kunnen betekenen. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek de toegevoegde waarde van HR medewerkers voor jouw bedrijf.

HR medewerkers vervullen een brugfunctie

HR medewerkers zijn belangrijke tussenschakels binnen het bedrijf, waarbij de verbinding met iedereen gezocht wordt. Zij houden hierbij rekening met de bedrijfscultuur, samenwerkingsafspraken en onuitgesproken regels. Ze werken vanuit vertrouwen, eerlijkheid en openheid.

HR medewerkers bewaken de cultuur van je organisatie

Omdat de tijden sneller dan ooit veranderen, is de bedrijfscultuur vele malen belangrijker geworden. Tegenwoordig kunnen we op welke plek dan ook werken en op ieder moment, waarbij er wisselende teams zijn. De bedrijfscultuur is het smeermiddel van elke organisatie. De HR medewerker ziet erop toe dat de cultuur van jouw organisatie bewaakt worden.

HR medewerkers helpen je organisatie groeien

De groei van jouw organisatie is afhankelijk van de mate waarin je jouw medewerkers laat groeien. Als je de groei en ontwikkeling van je medewerkers stimuleert, zal je ook zorgen voor meer groei en ontwikkeling binnen je organisatie. Dit is veelal een taak die leidinggevenden uitvoeren, maar veel van hen laten de uitvoering hiervan over aan HR medewerkers, omdat dit hun kernbusiness is. Misschien overweeg je ook uitzendkrachten in te zetten als je bedrijf groeit. In dat geval zal je waarschijnlijk willen weten hoeveel je er nodig hebt en wat de kosten hiervan zijn. Ook over de kosten van een uitzendkracht kan de HR medewerker je adviseren.

HR medewerkers helpen je organisatie gezond te houden

De mate van betrokkenheid van je medewerkers staat ook in verband met hun gezondheid. Deze gaan namelijk hand in hand. Wanneer medewerkers blij zijn met hun baan, zal dit hun gezondheid op een positieve wijze beïnvloeden. Is een medewerker ontevreden, dan zal zijn of haar lichamelijk welzijn eerder achteruit gaan en heb je als werkgever sneller te maken met ziekmeldingen. HR medewerkers kunnen advies uitbrengen omtrent hoe je zorgt voor een zo gezond mogelijke situatie, zodat medewerkers nog productiever zijn.

Wist jij dit al over HR medewerkers binnen bedrijven?

Previous «
Next »