Wat doet de huurrecht advocaat?

  • Kwaliteit
  • december 30, 2021
  • Comments Off
advocaten

Dit kan een huurrecht advocaat voor je betekenen

Overweeg je een huurrecht advocaat in te zetten? Je kunt zowel als verhuurder en huurder ervoor kiezen om een huurrecht advocaat in te zetten. Een huurrecht advocaat is ook wel gespecialiseerd in huurrecht en helpt bij het opstellen en nakijken van huurcontracten. Deze kan ook optreden wanneer er sprake is van een geschil tussen huurder en verhuurder. In dit artikel vertellen we je wat een huurrecht advocaat precies doet en wanneer deze het beste ingezet kan worden. Lees ook het nieuws van Tomlow Advocaten voor meer informatie over huurrecht.

Wat kan een advocaat huurrecht doen?

Een advocaat huurrecht specialiseert zich in het beoordelen en opstellen van contracten. Wat in het huurcontract staat is bindend. Wanneer je een nieuw contract voor een te huren ruimte wilt opstellen, is het verstandig om dit te laten doen door een huurrecht advocaat. Er zijn namelijk verschillende soorten contracten. Zo is er weer een ander contract voor een woonruimte dan voor een winkel. Wanneer je zelf een contract opgesteld hebt, is het aan te raden deze te laten nakijken door een advocaat huurrecht.

Overige taken huurrecht advocaat

Een huurrecht advocaat heeft ook andere taken. Zo kunnen er wel eens grote renovaties of verbouwingen plaatsvinden door woningcorporaties, zorginstellingen en overheden. Hierbij wordt vaak het bestemmingsplan gewijzigd. Wanneer een pand gerenoveerd moet worden tot een grote winkel of als woningen van ouderen gerenoveerd moeten worden, komt hier diverse regelgeving bij kijken. Een huurrecht advocaat heeft hier inzicht in en weet precies wat er moet gebeuren. Ook kan een huurrecht advocaat worden ingeschakeld wanneer er sprake is van een geschil tussen de verhuurder en de huurder.

Wanneer huurrecht advocaat inzetten?

Je kunt een huurrecht advocaat inzetten als verhuurder of huurder voor zaken zoals het volgende:
– Het opstellen alsmede controleren van huurovereenkomsten van bijvoorbeeld kantoren, winkels of bedrijfsruimtes.
– Het controleren van de huurovereenkomst van een woonruimte
– Het recht op vergoeding van schade bij ofwel tijdelijk ofwel definitief vertrek ten gevolge van renovatie.
– Tijdelijk verhuren van een woning of bedrijfsruimte
– Wanneer je je bedrijf of woning wilt onderverhuren
– Als je je huis als AirBNB wilt verhuren
– Als je wilt weten wat je moet doen in geval van onrechtmatig gebruik door de huurder.
En diverse andere zaken die komen kijken bij huurrecht.

Wil je ook een huurrecht advocaat inzetten? Bekijk dan eens verschillende advocatenkantoren online en ga op zoek naar de juiste specialist.

Previous «
Next »