Wat zorgt voor een creatieve workflow?

  • Kwaliteit
  • april 7, 2022
  • Comments Off

Een naadloze creatieve workflow management is essentieel voor creatieve teams die moeten voldoen aan de agressieve vraag naar creatief werk, zonder in te boeten aan kwaliteit. Met andere woorden het is steeds lastiger om een goede creatieve workflow op te bouwen. Dit is vreemd, want creatieve teams die een oplossing voor creatief workflowbeheer implementeren, zien vrijwel onmiddellijk positieve effecten op hun workflows. Nu zijn er simpele manieren om dit te stimuleren, zoals het opschrijven van ideeën in plaats van dit te tikken. Dit is de voornaamste reden dat veel bedrijven als promotiemiddel nog steeds kiezen voor notitieboekjes met logo. De creativiteit wordt namelijk gestimuleerd als je het opschrijft en veel minder als je iets uittikt. 

Belang van het creatieve briefing proces

Als je bovenstaande weet, zul je ook begrijpen waarom nog steeds veel bedrijven kiezen voor reclamepennen met logo. Toch zijn er ook nog andere belangrijke zaken die een creatieve workflow kunnen stimuleren. Een meerheid van de creatievelingen geeft aan dat hun creatieve briefing proces niet alomvattend of compleet is, waardoor het proces veel langer kan duren. 

Zorg daarom dat je bij de eerste poging alle informatie die je nodig hebt om projecten te starten, hebt. Begin met het identificeren van alle verschillende soorten werk verzoeken die jij ontvangt van belanghebbenden en alle informatie die je nodig hebt om het ​​project te starten. Dit betekent dat je sneller en doelgerichter aan het werk kunt gaan.

Verhoog de samenwerking met aanvragers

Creatieve teams zijn strategische probleemoplossers die klanten als partners moeten zien. Speciale creatieve workflow beheeroplossingen laten zien hoe belangrijk de eerste creatieve opdracht is voor het succes van het hele project. Daarom koppelen ze aanvragen automatisch aan bijbehorende werkzaamheden, zodat alle deelnemers aan een project gedurende de looptijd van het project kunnen teruggrijpen op de initiële uitgangspositie.

Project management

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het daadwerkelijke beheer van projecten niet het terrein van creatief workflowbeheer dat creatieve teams de meeste problemen bezorgt. Dat gezegd hebbende: het hebben van de juiste projectmanagement tools die naadloos integreren met de aanvraag en goedkeuring fasen van de creatieve workflow een grote bijdrage leveren aan het bouwen van een efficiëntere creatieve workflow.

Voor drukke creatieve teams bestaat altijd het gevaar dat één project door de mazen van het net glipt. Een goede oplossing voor creatief projectbeheer helpt elk teamlid om al hun projecten en hun deadlines bij te houden met gepersonaliseerde dashboards en werkruimten, zodat ze zich kunnen focussen op het ontwerpen van briljante ideeën.

Krijg een duidelijk beeld van alle projecten van het team

Vaak is de gemakkelijkste manier voor een team om al hun collectieve werk bij te houden, gebruik te maken van visualisaties of kalenders om in één oogopslag te zien waar elk project zich bevindt. Het accepteren van nieuwe projecten kan risicovol zijn als je niet goed begrijpt hoe de tijd van je team wordt gebruikt. Zodra je echter hun tijd gaat registreren, kun je onmiddellijk beginnen met het nemen van slimmere beslissingen over projecttijdlijnen en werklastverdeling.

Het verkrijgen van duidelijk bruikbare feedback

Het probleem met een beoordeling via print of e-mail is dat het moeilijk is om feedback van goede kwaliteit te krijgen als jouw team actie moet ondernemen. Bovendien wordt je vaak gedwongen om feedback van meerdere reviewers te bundelen die dubbel of tegenstrijdig zijn of meer vragen oproepen dan beantwoorden. Het is dan ook belangrijk om een creatieve workflow op te zetten met je creatieve teams in gedachten, dan zie je direct de kwaliteit en krijg je bruikbare feedback.

Previous «
Next »