• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Manieren om als ondernemer meer omzet te genereren

Manieren om als ondernemer meer omzet te genereren

  • Rogier
  • april 12, 2022
  • Comments Off
Manieren om als ondernemer meer omzet te genereren

Het diversifiëren van de inkomstenstroom van jouw bedrijf om meer geld te verdienen in is een oud advies, maar in moeilijke economische tijden is het de moeite waard om dit advies op te volgen. Een van de minst risicovolle (en goedkoopste) manieren om jouw bedrijfsinkomsten met succes te verhogen, is door beter gebruik te maken van de bestaande activa en middelen, mits mogelijk uiteraard. Alle onderstaande ideeën zijn manieren waarop u meer inkomsten voor uw bedrijf kunt genereren zonder er veel geld voor uit te geven.

Verhuur een deel van het bedrijfspand

Als je een bedrijfsruimte bezit of huurt, heb je dan echt al de huidige ruimte nodig? Zo niet, dan kun je meer geld verdienen door een deel van de ruimte aan een ander bedrijf te verhuren. Er zijn namelijk veel kleine bedrijven die alleen een hoek of hokje nodig hebben. Of misschien heb je een ongebruikte ruimte die een ander bedrijf zou kunnen gebruiken als kantoorruimte. Denk ook aan de ongebruikte magazijnruimte of lege garage/berging die gehuurd kan worden.

Je kunt de inkomsten uit een kantoorruimte die je verhuurt verder verhogen als je enkele ‘inclusieven’ kunt toevoegen, zoals een gedeelde gebruik van een vergaderruimte en toegang tot internet (direct of wifi), printers, kopieerapparaten, koffiezetapparaat, enzovoort.

Je kunt nog meer voordeel behalen door ruimte te onderverhuren aan een bedrijf dat complementair is aan het jouwe, wat de mogelijkheid biedt voor cross-promotie. Als je bijvoorbeeld een autoreparatiebedrijf heeft en een gedeelte onderverhuurt aan een bedrijf dat auto’s verkoopt, kun je elkaars diensten promoten en meer klanten aantrekken.

Pakketdiensten als producten

Als jouw bedrijf voornamelijk bestaat uit het verkopen van services, kun je meer geld verdienen door de services als vaste prijzen aan te bieden. Dit zal de verkoop verhogen door het uitdragen van een hoge betrouwbaarheid: omdat het de terughoudendheid van klanten om zich aan te melden voor wat zij als open projecten beschouwen, wegneemt, en het maakt de service tastbaarder. Eigenlijk geef je hierdoor meer openheid van zaken en zullen mensen niet het gevoel hebben dat ze te veel voor jouw service betalen.

meer omzet genereren

Het verleggen van de verkoop focus

Een van de gemakkelijkste manieren om meer geld te verdienen wordt vaak over het hoofd gezien: jouw huidige klanten ertoe brengen meer van jouw producten en/of diensten te verkopen. Het verleggen van de verkoop focus naar de huidige klanten in plaats van het aantrekken van nieuwe klanten is economisch gezien uitstekend omdat jouw huidige klanten al klant zijn. Ze kennen het bedrijf en producten en zijn gemakkelijker te benaderen voor andere producten.

Leen werknemers uit

Heb je getalenteerde, verkoopbare mensen die voor jou werken? Misschien kun je ze uitbesteden aan andere bedrijven. Als je bijvoorbeeld uitzonderlijke managers hebt, kun je ze verhuren aan andere ondernemingen om oefeningen te doen op het gebied van teambuilding en managementvaardigheden. Vanuit het perspectief van een werknemer kan werken voor een ander bedrijf voordelig zijn omdat het hen in staat stelt waardevolle ervaring op te doen in een andere organisatie. Uiteraard is dit wel iets waar je voorzichtig mee moet zijn. Je moet immers je personeel tevreden houden en je wil ze niet het gevoel geven dat het vee is dat van het ene bedrijf naar het andere moet.

Een andere draai aan dit idee is om werknemers uit te lenen om te voorkomen dat ze moeten worden ontslagen, werknemers voor een bepaalde periode aan een ander bedrijf uitlenen en ze vervolgens terugkrijgen wanneer je ze nodig hebt is een overeenkomst die alleen contractueel kan worden gemaakt.

Voeg diensten of producten met toegevoegde waarde toe

Het opnemen van diensten of producten met toegevoegde waarde kan een andere geweldige zakelijke zet zijn. Enkele voorbeelden zijn een tapijtreiniger die flessen vlek verwijderaar verkoopt, een winkel die keukengerei verkoopt en kooklessen aanbiedt, of een financiële dienstverlener die een seminar aanbiedt over investeringsstrategieën in moeilijke economische tijden. Dit zijn allemaal voorbeelden van het toevoegen van producten met toegevoegde waarde waarvoor klanten en opdrachtgevers mogelijk bereid zijn om geld te betalen. Verdien meer geld door jouw producten en diensten te onderzoeken en te brainstormen over aanvullende diensten of producten waarin jouw klanten mogelijk geïnteresseerd zijn. Kies vervolgens producten of diensten die volgens jou het meeste geld zal opleveren voor het bedrijf en test het.

Manieren om meer omzet te genereren

Verdien meer geld door meer uit je vermogen te halen

Jouw bedrijfspand, je intellectuele eigendom, de producten en diensten, jouw klanten en werknemers zijn allemaal activa en middelen die al dan niet zoveel inkomsten voor je opleveren als ze zouden kunnen. Daarom moet je eens goed naar jouw bedrijf kijken en kijken of sommige van de activa onderbenut zijn. Vaak liggen de manieren waarop bedrijven meer geld kunnen verdienen voor hun neus; je moet ze alleen nog herkennen.

Lees ook: Waarom HR medewerkers onmisbaar zijn voor jouw organisatie

Previous «
Next »