• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Welke kantoorkasten kies jij voor je nieuwe onderneming?

Welke kantoorkasten kies jij voor je nieuwe onderneming?

  • Kwaliteit
  • mei 17, 2018
  • Comments Off

Om te beginnen met ondernemen heb je natuurlijk een idee nodig. Maar het is minstens zo belangrijk om een goed interieur op jouw werkplek te creëren die betaalbaar is en jou helpt om een goede prestatie te leveren. Kantoorkasten helpen om orde te houden op kantoor waardoor je geen probleem krijgt met opbergruimte.

Roldeurkasten

Roldeurkasten zijn kasten waarbij de deuren van de kast opzij gerold kunnen worden en deze zo in de kast weggewerkt worden. Het opbergen van documenten en mappen is zo geregeld omdat de deuren makkelijk en snel opengaan en in het meubel worden weggewerkt. Doordat de deuren dus in het meubel glijden is de roldeurkast echt een aanrader als je een kleine werkruimte hebt zodat je daar ruimte op bespaart. Roldeurkasten zijn over het algemeen dan wel iets duurder maar daar krijg je een compacte kast voor terug.

Dossierkasten

De naam dossierkasten zegt eigenlijk al waar de kasten voor gemaakt zijn. Ze zijn dus ideaal voor het opslaan van Dossiers en de documentatie daarvan. Tegenwoordig zijn deze kasten bijna onmisbaar op kantoor omdat ze makkelijk onder je bureau kunnen en toch erg veel op kunnen slaan. De kasten kunnen ook staand word geleverd zodat ze niet per se onder je bureau moeten. Ook zijn alle kasten voorzien van kantelbeveiliging. Dit wil zeggen dat ondanks de vele gewichten aan papieren en dossiers de kast nooit om kantelt of bezwijkt aan het gewicht van alleen papier en dossiers. Tip: Koop tweedehandse dossierkasten om kosten te besparen.

Garderobekasten

De garderobekasten zijn eigenlijk een soort veredelde lockerkasten. Het verschil met de garderobekasten is wel dat de garderobekasten speciaal zijn gemaakt om kleren in te hangen of bijvoorbeeld verschillende schoenen. Deze kasten zijn ideaal als je bijvoorbeeld veel sport in een gymzaal of je werkzaam bent in een laboratorium. De kasten zijn erg ruim en zorgen ervoor dat bijvoorbeeld je nette kleding die je overdag draagt niet gestolen kan worden en ook netjes in vorm blijft.

Schuifdeurkasten

Schuifdeurkasten hebben dezelfde werking als bijvoorbeeld de roldeurkasten. Je schuift de deur opzij en je hebt dan een ruime kast voor je waar genoeg ruimte ligt om bijvoorbeeld documenten en mappen op te slaan. Net als de roldeurkasten zijn ook deze kasten geschikt voor een wat kleiner kantoor omdat ze minder ruimte in beslag nemen bij het openen van de deuren. Het nadeel is echter wel dat niet alle 2 de deuren tegelijkertijd geopend kunnen worden. Je hebt dus nooit een volledig overzicht van wat er in de kast zit. De schuifdeurkasten zijn ten opzichte van de roldeurkasten weer iets goedkoper door de makkelijke werking van de schuifdeurkasten.

Brandkasten

Brandkasten zijn gemaakt om waardevolle spullen te allen tijde veilig te houden. De brandkasten zijn vaak erg klein en hangen aan de muur. Ze zijn makkelijk om verschillende sleutels in op te slaan. De prijs van de brandkasten ligt door de veiligheid wel wat hoger. De kasten zijn gemaakt van ‘’DIN 4102’’. Ze moeten met ‘’DIN 4102” geproduceerd worden omdat zij ook een speciale regelgeving moeten voldoen. Deze ‘’DIN 4102’’ zorgt ervoor dat het kastje brandvertragend werkt en vaak ook nog intact blijft.

Tekeningladenkast

De tekeningladenkast is een relatief grote kast die speciaal gemaakt is om makkelijk bijvoorbeeld bouwtekeningen op te slaan. De kasten zijn speciaal gemaakt voor bedrijven die veel tekeningen maken. Een architect bijvoorbeeld kan zo’n kast optimaal gebruiken omdat die veel tekeningen moet maken en ook zo zijn tekeningen kan ordenen. Zo weet je altijd waar welke tekening ligt zodat het werk wat gemakkelijker wordt.

Previous «
Next »