• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Wil jij een tweedehands scooter kopen? Lees dan eerst deze 5 tips!

Wil jij een tweedehands scooter kopen? Lees dan eerst deze 5 tips!

  • Kwaliteit
  • augustus 3, 2020
  • Comments Off
scooter

Bij het aanschaffen van een scooter zijn er aantal dingen waar je goed op moet letten, vooral wanneer je ervoor kiest om een tweedehands scooter te kopen. Wil jij weten waar je precies op moet letten? Met deze 5 tips voorkom jij een miskoop!

1. Kies de juiste wielmaat

Een fout die veel toekomstige scooter eigenaren maken is dat zij niet letten op de wielmaat. Het is juist erg belangrijk. Wanneer je een te grote of een te kleine scooter koopt, dan kan je hier last van krijgen. Wanneer je zelf niet al te groot bent is een optie van 10 inch wielen een goede keuze, ben je iets breder of langer dan is een scooter met 16 inch wielen veel prettiger. Mensen met een doorsnee postuur kunnen kiezen voor wielmaten die tussen deze maten liggen. Kijk hier dus goed naar tijdens je zoektocht naar een tweedehands scooter!

2. Maak altijd een proefritje 

Het maken van een proefritje op de scooter is altijd meer dan verstandig, ook zeker wanneer je een tweedehands scooter koopt. Rijd tijdens je proefrit over verschillende wegen en test of zaken zoals de panelen, knoppen, richtingaanwijzers, remmen en lichten goed werken. Ga dus wanneer je een tweedehands scooter koopt altijd naar de verkoper toe. Het kan namelijk ook zo zijn dat de motor startproblemen heeft. Tijdens een proefrit kom je hier meteen achter!

3. Heb oog voor detail

Bij het kopen van een tweedehands scooter is het extra belangrijk om oog voor detail te hebben. Dat een tweedehands scooter gebruikssporen heeft, is natuurlijk meer dan logisch. Let wel goed op roestvorming en eventueel ontbrekende onderdelen. Controleer de staat van de banden en zorg dat je alle sleutels krijgt die bij je nieuwe aankoop horen.

4. Let op bij de overdracht

Is je proefrit geslaagd en ziet de scooter er verder ook prima uit? Dan kun je natuurlijk over tot het kopen van de tweedehands scooter. Een belangrijke stap hierbij is dat het kentekenbewijs op jouw naam wordt gezet. Zolang het kenteken op de naam van de vorige eigenaar staat, is hij officieel nog niet van jou. Wanneer je een scooter bij een dealer koopt, is dit zo geregeld. Koop je de scooter over van een particulier? Dan moet je hiervoor speciaal naar het postkantoor.

5. Sluit een scooterverzekering af

Staat het kentekenbewijs van de scooter inmiddels op jouw naam? Dan ben jij de trots eigenaar van de scooter. Vergeet niet dat het verplicht is om een scooterverzekering af te sluiten. Zo kun jij veilig en verzekerd op de scooter door Nederland rijden.

Wil jij je nieuwe aanwinst gaan verzekeren, maar heb je nog geen scooterverzekering op het oog? Je kunt hier gratis een scooterverzekering vergelijken. Zo vind je binnen een paar minuten een passende en voordelige verzekering voor je nieuwe favoriete voertuig.

Previous «
Next »