• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Rolgordijnen of luxaflex: Wat is het beste voor jou?

Rolgordijnen of luxaflex: Wat is het beste voor jou?

  • Kwaliteit
  • juli 23, 2020
  • Comments Off
raambekleding kantoor

Ramen zijn een van de belangrijkste kenmerken van elk gebouw, of het nu gaat om een woning of een bedrijf. Zonder ramen zouden we onze dagen doorbrengen in grote bakstenen gebouwen zonder uitzicht op de buitenwereld of de mogelijkheid om elke kamer te ventileren met frisse lucht. 

Je ramen hoeven echter niet puur functioneel te zijn. Ze geven je ook de perfecte gelegenheid om mooie gordijnen en houten lamellen op maat te vinden, waardoor je de aantrekkingskracht van je huis kunt vergroten terwijl je je persoonlijke stijl in elke kamer kunt injecteren. 

Voor veel mensen is een set chique rolgordijnen de ideale aanvulling op elk huis. Voor anderen zijn de luxaflex echter meer in lijn met hun stijl. Als je op zoek bent naar de perfecte set houten lamellen op maat voor je huis, kan het zijn dat je moeite heeft om te kiezen tussen twee van de meest populaire stijlen luxaflex en rolgordijnen. 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van rolgordijnen? 

De laatste jaren zijn steeds meer huiseigenaren gaan experimenteren met rolgordijnen naast het decoreren met gordijnen. Dit komt omdat, naarmate de interieurstijlen en -trends zich ontwikkelen, mensen op zoek zijn naar een raaminrichting die een aanvulling vormt op meer eigentijdse ontwerpen.

Hoewel gordijnen nog steeds uitzonderlijk populair zijn in huizen over de hele wereld en een onmiskenbaar gevoel van luxe en warmte brengen in elke kamer, worden houten lamellen op maat en rolgordijnen doorgaans beschouwd als een moderner alternatief. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder stof, kunststof en hout, en bieden daarom veel flexibiliteit in het ontwerp. 

Daarnaast zijn jaloezieën ideaal voor de iets kleinere kamers in het huis. Ze kunnen precies aan het raam worden bevestigd, wat betekent dat er geen extra stof nodig is die het vloeroppervlak in beslag neemt. Dit is ook ideaal voor kamers waar je mag verwachten dat de vloer plakkerig of nat wordt, zoals de keuken of de badkamer, omdat ze opgetrokken en uit de weg zijn. 

Maar, moet je kiezen voor rolgordijnen of luxaflex? Hier bespreken we de voordelen van elke stijl. 

De voordelen van rolgordijnen 

Rolgordijnen zijn de laatste jaren een steeds populairdere keuze geworden voor huiseigenaren, omdat ze de perfecte balans vinden tussen traditioneel en hedendaags design. Ze kunnen worden vervaardigd in een verscheidenheid van moderne ontwerpen, maar hun algehele uitstraling is er een van elegantie.

In tegenstelling tot de meeste jaloezieën zijn rolgordijnen perfect glad als ze naar beneden worden getrokken. Ze hangen plat tegen het raam zonder plooien of ribbels. Wanneer ze echter open zijn, hebben ze een aantrekkelijke plooi die kan worden gebruikt om een iets traditionelere uitstraling te geven aan elke kamer. Welke stof je ook kiest, je rolgordijnen stralen te allen tijde luxe en verfijning uit. 

Previous «
Next »