WordPress updates en plugins

  • Kwaliteit
  • februari 11, 2019
  • Comments Off
Updaten van je wordpress website

WordPress is een relatief eenvoudig te gebruiken Content Management Systeem (CMS). Dat is dan ook een van de reden waarom dit CMS met zo een enorme opmars bezig is in vergelijk met andere, vaak complexere CMS systemen zoals Joomla, TYPO3 en Drupal. WordPress is simpel en zeer gebruikersvriendelijk, extra functionaliteiten kun je toevoegen door het gebruik van thema’s en plugins. Een thema bepaalt voor een groot deel hoe je website er uit komt te zien, zeg maar de look en feel, met plugins voeg je extra functionaliteit aan je website toe. Je kan hierbij denken aan formulieren, sliders voor op je homepage, Mailchimp plugins, kaarten van Google maps, chatrooms, chatbots en ga zo maar door.

WordPress plugins updaten

Zoals ik al zei, de WordPress plugins die je gebruikt, bepalen voor een groot deel de functies van jouw website. En dus is het uiteraard heel belangrijk dat die het goed blijven doen. Je zult dan ook regelmatig de WordPress plugins op je website moeten updaten, uiteraard zodra er nieuwe versies beschikbaar zijn, om zo soepel werkende formulieren, kaarten en dergelijke te kunnen blijven garanderen voor de bezoekers van jouw website. WordPress plugins updaten is overigens een relatief simpel klusje, geen ingewikkelde of lastige commando’s. Je klikt de plugin aan, kiest de uit te voeren actie en klikt op de knop ‘Toepassen’

Updaten van je WordPress website

Ondanks het feit dat WordPress zo gebruikersvriendelijk is, is het dus noodzakelijk om het updaten van je WordPress website regelmatig uit te voeren. Zo voorkom je een instabiele en onveilige website en dus een hoop problemen. WordPress updates, thema’s- en plugin updates, zijn vrij gemakkelijk uit te voeren. Zodra je bent ingelogd wijst het zich eigenlijk allemaal vanzelf.

Overigens is het uitvoeren van WordPress updates zelf, dus het CMS, geen hogere wiskunde, maar het is wel iets dat je niet mag verwaarlozen. En dit kun je eventueel zo instellen dat het automatisch gebeurt.

Kortom, snel en eenvoudig een mooie website is met WordPress geen probleem, maar verwaarloos het technische onderhoud van je website niet. Het scheelt je op de langere termijn een hoop narigheid.

Previous «
Next »